Anna Wilson: Ένα επιχειρηματικό success story με άρωμα ελληνικό

Η Anna Wilson είναι Success and Freedom Business Coach, Sales Psychology Expert και Launch Online Programmes Expert. Μέσα από μια διαδρομή που μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, η Άννα έφυγε από την Ελλάδα για να βρει την τύχη της στην Αγγλία, καταφέρνοντας μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί στον χώρο της και να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση. Γι’ αυτό και αξίζει να δούμε την ιστορία της.

συνέντευξη στη Μαρία Λυσάνδρου 

Η ιστορία σου ακούγεται σχεδόν «κινηματογραφική». Γι’ αυτό και θέλω να μου την πεις…

Ναι, θα μπορούσες να πεις την ιστορία μου κινηματογραφική, μιας και δεν είναι και λίγα αυτά που έχω περάσει και όλα όσα έχω καταφέρει! Όλα ξεκίνησαν το 2014 όταν έφυγα από την Ελλάδα, διαζευγμένη, με τον γιο μου, με προορισμό την Αγγλία, προκειμένου ν’ αναζητήσω ένα καλύτερο μέλλον και για τους δυο μας. Φθάνοντας στην Αγγλία στάθηκα τυχερή, βρήκα αμέσως μια part time εργασία σε ένα café.

Έτσι, το πρωί δούλευα, το μεσημέρι έπαιρνα τον γιο μου από το σχολείο και το βράδυ παρακολουθούσα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα on line για wedding planners. Προσηλωμένη στον στόχο μου και με σκληρή μελέτη, μετά από ένα χρόνο πήρα την πιστοποίηση, κι έτσι έγινα και επίσημα πια διοργανώτρια γάμων. Δημιούργησα τη δική μου επιχείρηση, την Greek Dream Planners.

Για έναν ολόκληρο χρόνο μετά, δεν είχα ούτε έναν πελάτη, όμως δεν τα παράτησα! Αποφάσισα να συνεργαστώ με μια business coach, παρόλο που εκείνη την περίοδο δεν είχα καθόλου χρήματα για μια τέτοια επένδυση. Στη συνέχεια, αφού πήρα ένα επιχειρηματικό δάνειο, «άνοιξε το μυαλό μου» και φρόντισα να εργαστώ πολύ σκληρά σε συνεργασία με την coach μου, ώστε να μπορέσω να αποκομίσω όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση από την εμπειρία αυτή.

Μέσα σε 3 μήνες άλλαξαν τα πάντα στη ζωή μου! Οι γνώσεις μου σε θέματα που αφορούσαν την επιχειρηματικότητα εκτοξεύθηκαν. Ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο – σχέδιο στρατηγικής και δράσης, κι έχοντας πάντα στο πλευρό μου τη δική μου coach, οδηγήθηκα από τους μηδέν πελάτες στους ιδανικούς πελάτες. Έτσι, κατάφερα να κερδίσω σε ένα μήνα αυτά που θα κέρδιζα από την part-time απασχόλησή μου, μέσα σ’ ένα χρόνο.

Μόλις διαπίστωσα ότι όλα όσα έμαθα είχαν αποτέλεσμα, συνειδητοποίησα πως ήθελα να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου κι άλλους επιχειρηματίες που είχαν τα ίδια όνειρα, ως Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Επιτυχίας. Έτσι, προέκυψε η δημιουργία της δεύτερης επιχείρησής μου, της Anna Wilson Coaching Success & Freedom Business Coach.

Οι σπουδές μου συνεχίστηκαν στο NLP, ως NLP Practitioner. Πήρα το πτυχίο μου από το American Union of NLP. Βέβαια, η εκπαίδευσή μου δεν σταμάτησε εκεί, συνέχισα με την ψυχολογία των πωλήσεων, και το επιτυχημένο λανσάρισμα των online εκπαιδευτικών και συνδρομητικών προγραμμάτων.

Φθάνοντας μέσα στον πρώτο ενάμιση χρόνο εργασίας μου ως business coach, το ετήσιο εισόδημα μου να ξεπερνά τις 50.300 λίρες, περίπου δηλ. 59.000 ευρώ.

Τι ακριβώς ορίζουμε ως «business coach»;

Business coach είναι ο σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, ο οποίος βρίσκεται δίπλα σου όχι μόνο για να σε καθοδηγήσει να πετύχεις με την επιχείρησή σου, αλλά να σε βοηθήσει στην αυτοβελτίωση της επιχειρηματικής και της χρηματικής νοοτροπίας σου.

Είναι ο άνθρωπος που θα σου δώσει στρατηγικές μεθόδους και βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα, για να πετύχεις τους στόχους σου και να φθάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Πόσο εύκολο είναι να εδραιωθεί μια ελληνική επιχείρηση σε μια χώρα του εξωτερικού;

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει κάποιος μία δική του επιχείρηση στο εξωτερικό και τις εποχές που ζούμε, δεν χρειάζεται καν να υπάρχει κεφάλαιο. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κανείς και να χρειαστεί να ξεπεράσει στην πορεία του. Η βασική για εμένα ήταν η οικονομική, η οποία, στη δική μου περίπτωση, αντιμετωπίστηκε λαμβάνοντας ένα επαγγελματικό δάνειο από τράπεζα.

Γενικά οι χώρες του εξωτερικού ενθαρρύνουν τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, κάτι που έχει ξεκινήσει τελευταία να γίνεται και στην Ελλάδα.

Είσαι ίσως από τους λίγους που πρώτα γνώρισαν ως ωφελούμενοι τα πλεονεκτήματα του business coaching, και μετά έγιναν οι ίδιοι επαγγελματίες coaches. Ας πούμε, λοιπόν, ότι κάποιος έχει μεν επιχειρηματικό μυαλό και καλές ιδέες, αλλά δεν βλέπει την επιχείρησή του «να πιάνει». Ποια κενά έρχεται να του καλύψει ένας business coach;

Τα κενά που μπορεί να σου καλύψει ένας Business Coach αφορούν τη γνώση, την στρατηγική και τα βήματα που χρειάζονται να γίνουν για να προχωρήσει μια επιχείρηση στην υλοποίησή της. Ουσιαστικά, σε βοηθά να κάνεις σωστά τα πρώτα σου βήματα, ώστε να βρει ανταπόκριση η ιδέα σου και, επίσης, να κάνεις όποιες αλλαγές ή διορθωτικές κινήσεις μπορεί να χρειαστούν για την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Μεταξύ των ιδιοτήτων σου, βλέπω και «sales psychology expert», δηλαδή «ειδική στην ψυχολογία των πωλήσεων». Αυτό θέλω λιγάκι να μου το εξηγήσεις.

Η ψυχολογική πώληση έχει να κάνει με κάποιες εκφράσεις ή μεθόδους, τις οποίες χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια των πωλήσεων για να ενισχύσουμε την επιτυχία μας. Ως άνθρωποι «πουλάμε» καθημερινά κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είτε όχι. Η πώληση είναι κάτι σπουδαίο, καθώς έχουμε στα χέρια μας τη λύση σε ένα πρόβλημα που μπορεί ν’ αντιμετωπίζει ένας συνάνθρωπος μας.

Η δουλειά μας ως πωλητών είναι η ενημέρωση και η δημιουργία αληθινών σχέσεων με τους υποψήφιους πελάτες μας. Για μένα είναι πολύ σημαντική η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση. Θεωρώ πως είναι η βάση για τη σχέση ανάμεσα σε πωλητή και υποψήφιο πελάτη.

Τι μπορεί να μάθει, λοιπόν, ένας επιχειρηματίας αν απευθυνθεί σε σένα; Και πώς μπορεί να σε βρει;

Έχω δημιουργήσει δύο δωρεάν ομάδες στο Facebook, τη Λαμπρή Επιχειρηματίας & Μαμά group, η οποία σήμερα φιλοξενεί πάνω από 1900 γυναίκες επιχειρηματίες, και την ομάδα Το υπέροχο 4%, η οποία απευθύνεται σε coach, trainers, εκπαιδευτικούς, συμβούλους, consultants, συγγραφείς, επιχειρηματίες με δημιουργικές επιχειρήσεις, όπως φωτογράφοι, γραφίστες, designers κ.λπ.

Εκεί βοηθώ τους υποψήφιους ή νέους επιχειρηματίες να μετατρέψουν τις γνώσεις τους σε παθητικό εισόδημα, είτε να δημιουργήσουν τα δικά τους εκπαιδευτικά προγράμματα στο διαδίκτυο με επιτυχία.

Προσφέρω συμβουλές τόσο για προσωπική ανάπτυξη, όσο και για επιχειρηματική, δίνω tips, αναφέρομαι σε μεθόδους, στα βήματα που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να πετύχει τον στόχο του. Τι χρειάζεται να κάνει σε καθημερινή βάση, πώς ν’ αλλάξει καθημερινές συνήθειες ώστε να γίνει πιο παραγωγικός και να σταματήσει την αναβλητικότητα. Πώς να διαχειριστεί σωστά τον χρόνο του, να φτιάξει μία στρατηγική, ένα πλάνο μέσα στην επιχείρησή του, καθώς και τρόπους για το πώς μπορεί κάποιος να προσθέσει παθητικό εισόδημα μέσα στην επιχείρησή του.

Σήμερα, μέσω του διαδικτύου, έχει ανοίξει ένας ολόκληρος πανέμορφος κόσμος ευκαιριών, ώστε να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει εισόδημα μέσω της online επιχειρηματικότητας.

https://www.annawilsoncoaching.com

https://www.facebook.com/annawilsoncoaching

https://www.instagram.com/annawilsoncoaching