"Sonriente" 5 ερωτήσεις για την Τζένη Μελιτά | Συνεντεύξεις - planbemag.gr
Plan Be Mag
Συνεντεύξεις

“Sonriente”
5 ερωτήσεις για την Τζένη Μελιτά

Ψάξε να βρεις μια φωτογραφία ή ένα τηλεοπτικό πλάνο, στα οποία το κορίτσι αυτό δεν χαμογελάει. Δεν θα βρεις. Και δεν θα βρεις, γιατί το έχει φροντίσει εκείνη. Ίσως γι’ αυτό και οι πολλοί –πάρα πολλοί– followers της στα social media τής είναι τόσο πιστοί. Γιατί, πέρα από τις παιχνιδιάρικες αναρτήσεις της, τους μεταδίδει αβίαστα και αυτό το χαμόγελο. Η Τζένη αφήνει τη Μαρία να της κάνει 5 (και μισή) ερωτήσεις. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό:

1. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να είναι πάντα τόσο χαμογελαστός; Πρέπει να μας αποκαλύψεις τη φιλοσοφία ζωής σου…
Εγώ, λοιπόν, έχω μια φιλοσοφία ζωής, την οποία έχω κάνει και τατουάζ στο αριστερό μου χέρι: “Sonriente” (“χαμογελαστά” στα Ισπανικά). Το έκανα μετά από μία δύσκολη περίοδο που πέρασα.
Όταν ήμουν μικρή, είχα πάθει ένα ατύχημα στο μάτι και με πήγαν στο νοσοκομείο για να μου κάνουν ράμματα. Περίμεναν όλοι για να κλάψω, λοιπόν, για να βγουν δάκρυα από το μάτι μου. Δεν έκλαιγα, λέει η μαμά μου, με τίποτα!
Δεν είναι ότι είμαι κανένας υπερ-άνθρωπος. Γενικά θεωρώ ότι και οι χαμογελαστοί άνθρωποι έχουν τις μαύρες στιγμές τους… Απλά όταν έρχονται δύσκολες στιγμές, εγώ επιλέγω να μην το βγάζω προς τα έξω. Θέλω να μοιράζω θετική ενέργεια!

2. Είσαι εξαιρετικά δημοφιλής στα social media. Αν ήταν να συντάξεις δύο δικές σου λίστες, τα DOs και DON’Ts για όσα νέα παιδιά φιλοδοξούν να γίνουν… φίρμες στο Ίντερνετ, τι θα περιλάμβαναν αυτές;
Λοιπόν, καθαρά εμπειρικά και χωρίς να το παίζω “ειδική” σε καμία περίπτωση – κι αφού πρώτα ευχαριστήσω πααάρα πολύ όλους τους followers μου που είναι πάντα “εκεί”, θα έλεγα τα εξής:

• Στα DOs
– Το πρώτο πράγμα που θέλουν τα social media είναι συνέπεια. Πρέπει να τα τροφοδοτείς τακτικά με φωτογραφίες, με stories, με ιδέες διαφορετικές. Έχει τύχει να ξυπνάω κάποια πρωινά και να λέω “Θα κάνω αυτό στο Ιnstagram” – μια σειρά, ας πούμε, από μια ιδέα που μπορεί να έχω.
– Ένα δεύτερο, τουλάχιστον μέσα από τη δική μου εμπειρία, είναι να υπάρχει καλή ποιότητα. Τι εννοώ; Ωραίες φωτογραφίες!
– Και ένα τρίτο, συμπληρωματικό στο δεύτερο, είναι να επιδιώκουν την επιμόρφωση πάνω στο αντικείμενο. Να κάνουν, ας πούμε, κάποια σεμινάρια φωτογραφίας. Εγώ έκανα! Αν κάτι σε ενδιαφέρει τόσο, πρέπει να διαβάσεις. Αυτό το λέω πάντα!

• Στα DON’Ts
– Πρώτον, να μην επηρεάζονται καθόλου από τα αρνητικά σχόλια – γιατί όταν εκτίθεσαι, γίνεται πολύ bullying στα social media, πολύς κακοπροαίρετος κόσμος θα γράψει το σχόλιό του. Πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να το αντιμετωπίσεις. Όμως δεν αντιμετωπίζεις το κακόβουλο σχόλιο σβήνοντάς το· το αντιμετωπίζεις και με συζήτηση (ανάλογα, βέβαια, και με το είδος του σχολίου).
– Δεύτερον, δεν θα πρέπει να είναι πρόστυχοι. Δεν θεωρώ, δηλαδή, ότι το να πλασάρουμε το μπούστο ή τον ποπό μας, θα μας φέρει το κοινό που πραγματικά μας ενδιαφέρει.
– Και, τρίτον, να μην μπλέκουν σ’ εκείνο το κομμάτι των social που εμπεριέχει το στοιχείο της απάτης. Να μην αγοράζουν π.χ. ψεύτικους followers. Αργά ή γρήγορα, αυτό θα φανεί γιατί, σε κάθε ξεσκαρτάρισμα που κάνει το Ιnstagram, ειδικά ανά 6 μήνες, όλοι αυτοί σβήνονται – από ό,τι έχω διαβάσει, τουλάχιστον.

melita2

3. Γενικά, είσαι σε επαφή με αρκετούς followers σου. Από αυτά που συζητάτε, πού έχεις καταλήξει; Τι απασχολεί τους νέους ανθρώπους αυτήν την περίοδο;
Μέσα από τα social media, έχω πολλά νέα κορίτσια, τα οποία μου στέλνουν μηνύματα για το body shaming, γι’ αυτό και το συγκεκριμένο θέμα το βάζω σε πρώτο επίπεδο. Είναι κάτι σοβαρό και βλέπω ότι θέλουν πολύ να το συζητήσουν. Έχω λάβει, όμως, και μηνύματα από αγόρια, τα οποία βρίσκω και εξαιρετικά χαριτωμένα, για το τι δώρο να πάρουν στη φίλη τους ή ότι τους χώρισαν…
Τώρα, κατά τα άλλα, τα social media, ως γνωστόν, είναι για να περνάμε κυρίως την ώρα μας· δεν είναι για σοβαρό προβληματισμό. Οι πιο “βαθιές” συζητήσεις πάνε στις παρέες και στη “μελέτη” που έχει κάνει ο καθένας.
Μέσα από τις παρέες μου, αυτό που συζητιέται περισσότερο είναι ότι, αυτήν την περίοδο, οι νέοι δυσκολεύονται πάρα πολύ με τη δουλειά. Από τη μία, ξέρω πολλά παιδιά που έχουν εκπληκτικές σπουδές και δεν μπορούν να απασχοληθούν πουθενά. Και υπάρχει και μια δεύτερη κατηγορία, στην οποία είμαι κι εγώ, που πλέον η δουλειά σού απασχολεί το 90% του ημερήσιου χρόνου σου· δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα άλλο. Γι’ αυτό η νέα γενιά δεν μπορεί να κάνει σκέψεις για το μέλλον, για δημιουργία οικογένειας. Για πολλούς υπάρχει και το θέμα των χαμηλών απολαβών – είναι αυτό το κράμα της κρίσης…
Όταν δούλευα στο Έθνος, έκλεισε ένα περιοδικό στο οποίο δούλευα και έκατσα τέσσερις μήνες άνεργη. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Είναι πολύ άκαρδο να είσαι νέος, να θες να δημιουργήσεις και να μη βρίσκεις δουλειά.

4. Στη στήλη σου στην Athens Voice, το #jennyschallenge, αναλαμβάνεις γενικά διάφορες αποστολές. Αν ήταν να ξεχωρίσεις μία από αυτές που “σου έχει μείνει”, ποια θα ήταν;
Βεβαίως έχω μια τέτοια αποστολή! Μου είχαν ζητήσει να κάνω τατουάζ, αυτό ήταν το challenge. Έδειξα, η καημένη, όλη τη διαδικασία. Έχω κάνει κι άλλα, δεν είναι ότι ήταν το πρώτο τατουάζ που έκανα. Απλά, ξέρεις… ήταν αυτό το “την επόμενη εβδομάδα έχω κλείσει να πάω και πρέπει να βρω άμεσα τι θα κάνω”. Είμαι και γενικά φοβιτσιάρα με τον πόνο, με το τατουάζ ψιλοπονάω. Βέβαια πάντα λέω “Δεν θα ξανακάνω”, αλλά μετά κάνω κι άλλο!

4½. Πίστευα ότι θα έλεγες για την περίπτωση που πήγες να καλέσεις πνεύματα…
Κοίταξε να δεις… θέλω να σου πω την αλήθεια: αυτό με τα πνεύματα δεν το ολοκλήρωσα, γιατί πραγματικά φοβήθηκα. Αυτό δεν το έγραψα στο άρθρο. Δεν έφτασα μέχρι τέλους, γιατί συνεχιζόταν η φάση με κλειστά τα φώτα τελείως. Τους είπα “Εγώ δεν θέλω να συνεχίσω, ευχαριστώ πολύ!”. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο κάλεσμα των πνευμάτων είναι μια παράσταση. Αλλά όταν είσαι εκεί, δεν είναι και πολύ… παράσταση!

5. Και τι νέα από το μέτωπο της τηλεόρασης;
Ξεκινήσαμε στον ALPHA! Η εκπομπή ονομάζεται “Τι λέει;” και, μαζί με την Ελένη Τσολάκη, τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Γρηγόρη Γκουντάρα, από τις 15:00 έως τις 17:00 καθημερινά, επιχειρούμε να μεταδώσουμε την καλή μας ενέργεια, περνώντας δύο ολόκληρες ώρες με πολύ κέφι και πολύ χαμόγελο! Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι!