Πρώτο βραβείο για την Ελλάδα στο IMKA Internet Music Competition | Trend - planbemag.gr
Plan Be Mag
Trend

Πρώτο βραβείο για την Ελλάδα στο IMKA Internet Music Competition

Άλλη μία διεθνή μουσική διάκριση έφερε στην Ελλάδα ο σολίστ κιθαριστής Κωνσταντίνος Μπουλούγαρης, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό IMKA Internet Music Competition. Ο ίδιος διαγωνίστηκε στην κατηγορία άνευ ορίου ηλικίας, με συμμετέχοντες βιρτουόζους από όλο τον κόσμο. Έδρα του διαγωνισμού το Σαράγεβο, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης – μιας περιοχής που φημίζεται για την ανάδειξη εξαίρετων κιθαριστών.

vravefsi-imka

Ο Κωνσταντίνος Μπουλούγαρης λαμβάνοντας το βραβείο εκμυστηρεύθηκε: «Μεγάλη η χαρά μου να συμμετέχω στην προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού πνεύματος στο εξωτερικό, σε μουσικό επίπεδο, γι’ αυτό και το βραβείο είναι κυρίως αφιερωμένο στον Ελληνισμό». Όπως τόνισε, η Ελλάδα πάντα κατείχε πρωτιές στις Τέχνες στο εξωτερικό, ωστόσο στο εσωτερικό υπάρχει ανάγκη περισσότεροι νέοι άνθρωποι να “αγκαλιάσουν” τη Λόγια ευρωπαϊκή μουσική και, φυσικά, να υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο η μουσική έκφραση των Ελλήνων μουσικών από την πολιτεία.

konstantinos-mpoulougaris

Ο Κωνσταντίνος Μπουλούγαρης έκανε τα πρώτα μουσικά του βήματα στην ηλικία των 10 χρόνων, με την πρώτη του διάκριση να έρχεται λίγο αργότερα, με το Πρώτο Βραβείο Κλασικής Κιθάρας στους Μουσικούς Μαθητικούς Αγώνες Πελοποννήσου (2004). Αποφοίτησε το 2011 από το Αττικό Ωδείο Αθηνών με δίπλωμα Κλασικής Κιθάρας και Α’ βραβείο (ειδικός καθηγητής: Γεώργιος Κερτσόπουλος). Έχει δραστηριοποιηθεί στον χώρο της διδασκαλίας και των ρεσιτάλ, ενώ βρίσκεται εν μέσω πυρετώδους προετοιμασίας νέας μουσικής του πρότασης που θα παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη το επόμενο χρονικό διάστημα και θα αφορά έργα του, εμπνευσμένα από το Αρκαδικό Ιδεώδες.

www.facebook.com/constantguitar/

https://classicalconcertsblog.wordpress.com/author/imkamusiccompetition/