Σε 7 στάδια η λειτουργία των επιχειρήσεων – Η σειρά που θα ανοίξουν, τα μέτρα ασφαλείας και τα πρόστιμα που φτάνουν και τις 100.000 ευρώ! | Trend - planbemag.gr
Plan Be Mag
Trend

Σε 7 στάδια η λειτουργία των επιχειρήσεων – Η σειρά που θα ανοίξουν, τα μέτρα ασφαλείας και τα πρόστιμα που φτάνουν και τις 100.000 ευρώ!

Του Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινά η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και η επιστροφή στη νέα κανονικότητα. Σταδιακά θα επανέλθει και η οικονομική δραστηριότητα, η οποία θα γίνει σε 7 ημερολογιακά στάδια. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, παρουσίασε χθες αναλυτικά τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου, οι οποίοι θα επαναξιολογούνται από την επιτροπή των  επιδημιολόγων – λοιμοξιολόγων και της πολιτικής προστασίας και αναλόγως θα προσαρμόζονται. Στη συνέχεια ανακοίνωσε και τις λοιπές επιχειρήσεις και δραστηριότητες που θα ανοίγουν ανά εβδομάδα μέχρι και την 1η Ιουνίου, πάντα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Για κάθε επιχείρηση που ανοίγει υπάρχουν ιδιαίτερα μέτρα τήρησης αποστάσεων και ελαχίστων χώρων η παράβαση των οποίων θα επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα που φτάνουν και τις 100.000 ευρώ, αλλά και αναστολή λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης.

Τι ανοίγει μέχρι την 1η Ιουνίου:

Στις 4 Μαΐου

Στις 11 Μαΐου

Στις 18 Μαΐου

Την 1η Ιουνίου

Στα επόμενα στάδια (5-7) θα ανοίξουν:

Στάδιο 5: θερινοί κινηματογράφοι

Στάδιο 6: πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα, παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους.

 Στάδιο 7: εστιατόρια / καφετέριες και σε εσωτερικούς χώρους, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, κινηματογράφοι, καταλύματα διακοπών, ξενοδοχειακές μονάδες με όριο πληρότητας, χώροι κατασκήνωσης, γυμναστήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις με συγκεκριμένους κανόνες.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στάδια και τις επιχειρήσεις που ανοίγουν, τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται και τα πρόστιμα.