Τόσα καλοκαίρια... | Απόψεις - planbemag.gr
Plan Be Mag
Απόψεις

Τόσα καλοκαίρια…

Κουτσά – στραβά ή περήφανα και ίσια φτάσαμε στον πολυπόθητο Αύγουστο, ο οποίος σημαίνει διακοπές, τσεκ ιν, χαλάρωση, σέλφι, κουνούπια, γκρίνια για τη ζέστη, νησιά, μπάνια, μοναξιά, παρέα, απόγνωση και ασυμμάζευτη χαρά.

Είναι ο μήνας που ξυπνά ποικίλα συναισθήματα, τα οποία καθορίζονται από τα σχέδια, τις δυνατότητες, τις προσδοκίες, τις αναμνήσεις, τα συναισθήματα κι άλλους χίλιους δυο αστάθμητους παράγοντες που θα επηρεάσουν προς το θετικότερο ή το αρνητικότερο την πορεία του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού.

Οι άδειοι δρόμοι της Αθήνας σε άλλους προκαλούν κατάθλιψη και σε άλλους μια απερίγραπτη χαρά, γιατί έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να μετακινούνται χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις στην πόλη που λατρεύουν να μισούν. Οι απανωτές σέλφι και τα τσεκ ιν φίλων και γνωστών που απολαμβάνουν τις διακοπές τους, μπορούν να ενισχύσουν θετικά την αναμονή των δικών σου εξορμήσεων ή απλά να σε ρίξουν στα πατώματα γιατί εσύ, είτε θα δουλεύεις όλο τον Αύγουστο είτε απλά δεν μπόρεσες να κανονίσεις αυτό που θα ήθελες φέτος.

Το καλοκαίρι άλλοι τα βρίσκουν με τον εαυτό τους, άλλοι τα… “χάνουν” με το ταίρι τους, άλλοι αφήνονται στην ασφάλεια της οικογένειας, άλλοι ξεσαλώνουν με φίλους, άλλοι παλεύουν με την αντίθεση των θέλω τους με την σκληρή πραγματικότητα.

Όποιο σενάριο και να επικρατήσει, όσες ανατροπές κι αν προκύψουν στο δρόμο προς τη δόξα και την ξαπλώστρα, το καλοκαίρι θα παραμένει πάντα συνδεδεμένο με κάποιες παιδικές αναμνήσεις, με αξέχαστες εφηβικές τρέλες, αλλά και με ιδιαίτερες στιγμές της ενήλικης πορείας μας. Πάντα θα το περιμένουμε, πάντα θα ελπίζουμε να είναι μοναδικό και πάντα, αν κάτι πάει στραβά, θα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο επόμενο, για να μπορέσουμε να “πάρουμε το αίμα μας πίσω”.

Εμείς θα σας ευχηθούμε, να έχετε ένα καλοκαίρι όσο πιο κοντά στις αρχικές σας προσδοκίες. Με αυτή την ειδική έκδοση του Plan Be, βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι, ώστε, κανένας “απρόσκλητο επισκέπτης”, να μη μπορέσει να διαταράξει τα σχέδια και τις διακοπές σας…

Καλό καλοκαίρι!

Θεόδουλος Παπαβασιλείου
t.papavasiliou@tpb.gr