«Τελείωσε. Πράγματι;» - Εκστρατεία ενημέρωσης της AstraZeneca για την COVID-19 και τις ευπαθείς ομάδες | ΕΚΕ - planbemag.gr
Plan Be Mag
ΕΚΕ

«Τελείωσε. Πράγματι;» – Εκστρατεία ενημέρωσης της AstraZeneca για την COVID-19 και τις ευπαθείς ομάδες

Μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022, περίπου 645 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν διαγνωστεί με λοίμωξη COVID-19 παγκοσμίως και 6,6 εκατομμύρια απεβίωσαν. Σήμερα, η COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή για τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Σχεδόν το 1/3 όσων ασθενών νοσηλεύτηκαν, ανέπτυξαν βαριά μορφή νόσου και το 15% κατέληξε. Για τις ευπαθείς ομάδες, η νόσος COVID-19 συνεχίζει να αποτελεί τροχοπέδη στην καθημερινότητά τους. Η προφύλαξη παραμένει η ασφαλέστερη επιλογή, καθώς μειώνει τόσο τον κίνδυνο νοσηλείας, όσο και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες που η COVID-19 μπορεί να επιφέρει.

Στο πλαίσιο αυτό, και με μήνυμα «Τελείωσε. Πράγματι; Πολλοί πιστεύουν ότι η COVID-19 ανήκει στο παρελθόν. Εσένα, όμως, που ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες, συνεχίζει να σε απασχολεί. Προστατέψου. Συμβουλέψου τον γιατρό σου», η AstraZeneca υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση όσων ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, με επίκεντρο την επιτακτική ανάγκη προστασίας έναντι της SARS-CoV-2 και των παραλλαγών της.

Την εκστρατεία έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων και η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία.

Ποιες ευπαθείς ομάδες αφορά;

Eνδεικτικά, η εκστρατεία ενημέρωσης απευθύνεται σε:

  • Ασθενείς με πρωτοπαθή ή δευτεροπαθή ανοσοανεπάρκεια
  • Λήπτες μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων, όπως του νεφρού
  • Λήπτες μεταμόσχευσης μυελού των οστών
  • Ασθενείς υπό θεραπεία με CAR-T cells ή με άμεσα προγραμματισμένη θεραπεία με CAR-T cells
  • Ασθενείς με αιματολογική κακοήθεια
  • Ασθενείς που βρίσκονται σε θεραπεία με βιολογικό παράγοντα που στρέφεται εναντίον των β-κυττάρων

Στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης είναι να υπογραμμίσει ότι η COVID-19 παραμένει κομμάτι της καθημερινότητας και εξακολουθεί να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ευπαθών ομάδων. Αποβλέπει, ακόμη, στην ευαισθητοποίηση των ασθενών που ανήκουν σε αυτές και του περιβάλλοντός τους. Αναδεικνύει την ανάγκη να μην επαναπαυτούν και να συμβουλευτούν άμεσα τον γιατρό τους, ώστε να γνωρίζουν πώς μπορούν να προστατευθούν.

Ιστοσελίδα CovidProstatepsou.gr

Στο πλαίσιο της εκστρατείας και για τις ανάγκες ενημέρωσης των ομάδων υψηλού κινδύνου, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα covidProstatepsou.gr. Οι επισκέπτες της μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για την COVID-19 και να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους, προκειμένου να προστατευτούν από πιθανή νόσηση.