«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο Θέατρο Ακροπόλ | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο Θέατρο Ακροπόλ

Το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη που έχει συγκινήσει όλους τους Έλληνες ανεβαίνει από τις 29 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό Θέατρο Ακροπόλ.
Ένα έργο ύμνος για το σχολείο, το βιβλίο και τον δάσκαλο!
Το εμβληματικό αυτό έργο αποτελεί την ηθογραφία μιας άλλης εποχής, τόσο κοντινής και μακρινής ταυτόχρονα. Η ελληνική μας επαρχία και οι άνθρωποί της, τα παιδικά όνειρα και τα πρώτα αθώα ερωτικά σκιρτήματα, ο αγώνας για μια επιβίωση διαφορετική από τη συνηθισμένη, αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά του θεατή.
Ένα ορφανό, χαρισματικό αγόρι, ο Μέλιος, διψάει για μόρφωση. Η λαχτάρα του για μάθηση τού δίνει ώθηση και φτερά. Φως, στήριγμα και οδηγός, ο Δάσκαλός του ο καλός, τον βοηθάει να φύγει απ’ το χωριό και να πάει στην πόλη να μορφωθεί. Αγωνίζεται να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ζει μια μεγάλη περιπέτεια και παίρνει δύναμη από τα γράμματα. Τα γράμματα που αγαπά και ζει μόνο γι’ αυτά!
Ένας πολυάριθμος θίασος πλαισιωμένος από εξαιρετικούς συντελεστές με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βισκαδουράκη, καθώς και οι εξαίσιες μουσικές του συνθέτη Θωμά Καραχάλιου απογειώνουν την ψυχή και τη σκέψη των θεατών.
Η σκηνοθεσία της δασκάλας Ειρήνης Ιακώβου κάνει το έργο απλό, βαθύ και κατανοητό για όλα τα παιδιά. Προσφέρει μια θεαματική μεταφορά του λογοτεχνικού κειμένου στη σκηνή.
Ένα θεατρικό ουσιώδες, φροντισμένο από κάθε άποψη τέχνης. Ένα εκπαιδευτικό διαμάντι που υπενθυμίζει τη σημασία των ηθικών αξιών! 

INFO
Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11, τηλ.: 210 3648303
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο: 14:30, Κυριακή: 11:30 και 14:30
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 12 €, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμΕΑ, εκπαιδευτικών 10 €
Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς το διάλειμμα 15 λεπτών)
Εισιτήρια: viva.gr, artinfo.gr
Πληροφορίες: www.sofikoukouvagia.com, 210 9213310