“Βάσσα” στον Πολυχώρο VAULT | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

“Βάσσα” στον Πολυχώρο VAULT

Την Τετάρτη 10 Απριλίου κάνει πρεμιέρα στον Πολυχώρο VAULT η παράσταση “Βάσσα”, του Μαξίμ Γκόρκι, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.
Οι ήρωες του Γκόρκι δεν έχουν χρόνο να φιλοσοφούν περί ζωής και τέχνης· πρέπει να εργάζονται, να λογομαχούν και να ενεργούν. Το έργο παρακολουθεί την αγροτική οικογένεια των Ζελεσνώφ που κατάφερε να ανέλθει κοινωνικά  οικονομική δύναμη, αλλά τώρα καταρρέει επειδή αργοπεθαίνει ο Ζαχάρ, ο άνθρωπος που στάθηκε η κινητήριος δύναμη της οικογένειας. Έτσι, η σύζυγός του, η Βάσσα, αναλαμβάνει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης και είναι πρόθυμη να θυσιάσει τα πάντα (ακόμη και τα ίδια της τα παιδιά), φτάνει να επέλθει η σωτηρία.
Το έργο τοποθετεί στο μικροσκόπιο τη σκληρή, αλλά γεμάτη χιούμορ και ευφυΐα Βάσσα που, αν και αγαπά υπερβολικά τα παιδιά της, βλέπει πως εκείνα πρόδωσαν κάθε προσδοκία της γι’ αυτά. Αντί να γίνουν άξιοι συνεχιστές της επιχείρησης, αυτά παλεύουν να πάρουν το μερίδιό τους και να αποχωρήσουν. Ο Γκόρκι, σαν να είχε διαβάσει την «Αγία οικογένεια» του Μαρξ, με τα πρόσωπα και τον μύθο του συνθέτει μια σαρκαστική μικρογραφία της, με αρχηγό τη μάνα που, για να κρατήσει τον πλούτο στα χέρια της, ανενδοίαστα, χωρίς φραγμό, είναι ικανή για τα πάντα. 

INFO
Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Παραστάσεις από τις 10 Απριλίου: Τετάρτη, Πέμπτη Παρασκευή στις 21:00 και Κυριακή στις 18:30
Εισιτήρια: γενική είσοδος 15 €, μειωμένο 12 €
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472, 6949534889