Μουσικός «αγώνας» για προώθηση του Ρεμπέτικου Τραγουδιού! | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

Μουσικός «αγώνας» για προώθηση του Ρεμπέτικου Τραγουδιού!

Πολλά νέα παιδιά ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι και αποδεικνύουν με τον τρόπο τους ότι η ανάγκη και το αίτημα για το πραγματικό λαϊκό τραγούδι δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε από την «έντεχνη» επεξεργασία του, ούτε από τα υποκατάστατά του.

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, ο Σύλλογος των Φίλων της Μουσικής, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για τη διάδοση της ελληνικής μουσικής και τη στήριξη των νέων, καλεί κομπανίες νέων μουσικών και μεμονωμένους μουσικούς/τραγουδιστές που ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι, να δηλώσουν συμμετοχή σε έναν πρωτότυπο μουσικό «αγώνα».

Το κάλεσμα αυτό αφορά τραγουδιστές, μουσικούς και κομπανίες νέων από όλη την Ελλάδα, ηλικίας μέχρι 35 ετών, οι οποίοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Μαΐου 2017, με αποστολή της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» (www.sfm.gr) και η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από οπτικοακουστικό δείγμα της δουλειάς τους, αποτελούμενο από δύο ρεμπέτικα τραγούδια, συνολικής διάρκειας έως 10 λεπτών.

Τις αιτήσεις και τα οπτικοακουστικά δείγματα των υποψηφίων θα εξετάσει πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους μουσικούς και καλλιτέχνες. Όσοι επιλεγούν στην πρώτη αυτή αξιολόγηση, θα κληθούν να συμμετάσχουν στην τελική ακρόαση, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου του 2017, με κριτές την ίδια πενταμελή επιτροπή, σε χώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όσοι νέοι καλλιτέχνες επιλεγούν, θα λάβουν ως βραβείο ένα συμβολικό χρηματικό έπαθλο και θα συμμετάσχουν σε δύο άρτια προετοιμασμένες μουσικοθεατρικές παραστάσεις που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 4 και 5 Νοεμβρίου, 2017. Οι παραστάσεις τελούν υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου και των συνεργατών της.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις και οι όροι συμμετοχής, για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ακροάσεις, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», www.sfm.gr.