«Ο επιθεωρητής», στο Θέατρο Άλφα | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

«Ο επιθεωρητής», στο Θέατρο Άλφα

Το Θέατρο Άλφα, υποδέχεται για μια ακόμα φορά στην κεντρική του σκηνή, τον σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου, που αναλαμβάνει να μεταφέρει στη σκηνή το κλασικό αριστούργημα του Νικολάι Γκόγκολ, «Ο επιθεωρητής», με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή στον ομώνυμο ρόλο.

Σε μια επαρχιακή πόλη της Τσαρικής Ρωσίας, όλοι οι δημόσιοι διορισμένοι άρχοντες, χωρίς καμιά εξαίρεση, καταδυναστεύουν τον λαό με απάτες, λαμογιές και εκβιασμούς. Η ξαφνική εμφάνιση ενός κρατικού επιθεωρητή θα δημιουργήσει διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, που θα διαταράξουν τις ισορροπίες μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων.
Αυτό που καθιστά το έργο αυτό μία από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, είναι το μεγαλείο των χαρακτήρων, καθώς και η ευθύτητα με την οποία ο Γκόγκολ επιλέγει στο συγκεκριμένο έργο να καυτηριάσει την αυταρχικότητα και τη δουλοπρέπεια των δημόσιων αρχόντων στην κεντρική διοίκηση, στο τσαρικό απολυταρχικό κράτος.
Η τσαρική γραφειοκρατία και η καταπίεση ενός ολόκληρου λαού γίνονται η αφορμή για μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, πιο επίκαιρη από ποτέ.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Συν-σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη
Απόδοση κειμένου: Γιώτα Σερεμέτη, Κώστας Φιλίππογλου
Παίζουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιάννης Στεφόπουλος, Θανάσης Βλαβιανός, Μυρτώ Γκόνη, Βασίλης Κουλακιώτης, Χριστίνα Μπρέκου.

INFO
Θέατρο Άλφα
Πατησίων 37 και Στουρνάρη 51, Αθήνα
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, και Κυριακή στις 19:00
Διάρκεια: 100’ με διάλειμμα
Προπώληση εισιτηρίων: από το ταμείο του θεάτρου και στο viva.gr

Τηλ.: 210-5221444 και 210-5238742