Aktaion Classic και Ναυτικός Όμιλος Ρόδου - planbemag.gr
Plan Be Mag
Aktaion Classic και Ναυτικός Όμιλος Ρόδου
Έξοδος

Aktaion Classic και Ναυτικός Όμιλος Ρόδου: Στο επίκεντρο η ποιότητα και οι άνθρωποι

Το «Aktaion Classic» και ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου (NOR project) είναι κάτι παραπάνω από all day προορισμοί γεύσης και ψυχαγωγίας. Είναι δύο «στέκια», στα οποία θα πας, θα φας καλό και ποιοτικό φαγητό, θα περάσεις όμορφα, αλλά κυρίως θα σε προσέξουν. Αυτό δεν θέλουμε όλοι;

Planbe teamPlanbe team

Το «Aktaion Classic» και ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου (NOR project) είναι κάτι παραπάνω από all day προορισμοί γεύσης και ψυχαγωγίας. Είναι δύο «στέκια», στα οποία θα πας, θα φας καλό και ποιοτικό φαγητό, θα περάσεις όμορφα, αλλά κυρίως θα σε προσέξουν. Αυτό δεν θέλουμε όλοι;

Αν έχεις επισκεφτεί τη Ρόδο, σίγουρα έχεις πάει. Αν σκοπεύεις να πας στο νησί σύντομα, αξίζει να πας. Μόλις επισκεφθείς τόσο το «Aktaion Classic», όσο και το NOR project, νιώθεις αμέσως οικεία. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τα κομβικά σημεία στα οποία βρίσκονται και την πολύ προσεγμένη τους διακόσμηση. Έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Τα εν λόγω μαγαζιά έχουν επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό και έχουν φτιάξει δυνατές ομάδες που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι σε προσέχουν, σε φροντίζουν, εκτιμούν και σέβονται την παρουσία σου εκεί.

Κι αυτό είναι η πιο μεγάλη τους επιτυχία.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου

Ο πολυχώρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου μοιάζει κομμάτι μιας ονειρικής πραγματικότητας. Το σημείο όπου βρίσκεται «κοιτάζει» τη θέση που κάποτε υπήρχε ο Κολοσσός της Ρόδου, καθώς βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού, στο πλέον νευραλγικό και ιστορικό σημείο της πόλης, εκεί όπου στέκονται τα επίσης χαρακτηριστικά ελαφάκια.

Πρόκειται για έναν χώρο με συνολική έκταση που ξεπερνά τα 4.000 τετραγωνικά και περιλαμβάνει ένα beach bar, που θυμίζει την παραλία του μυθικού Lido, ένα Mediterranean all day restaurant, spiritual bar με ασιατικό φαγητό, αλλά και ένα night club με live dj βραδιές και συναυλίες, που θα αφήσει εποχή.

«Αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες εστίασης, επιθυμώντας να αφήσει ο ΝΟΡ το αποτύπωμά του και να μείνει χαραγμένος τόσο στις καρδιές των συμπολιτών μας, όσο και των τουριστών που επισκέπτονται τη Ρόδο», τονίζει ο διευθυντής του NOR project, Τάσος Κατέχης.

Στον πολυχώρο εντάσσεται και το Nautica club με πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών για πόλο, κωπηλασία, αγώνες κολύμβησης, σχολή ιστιοπλοΐας και κολύμβησης. Όπως αναφέρει ο κ. Κατέχης, «στα επόμενα χρόνια προβλέπεται η προσθαλάσσωση με υδροπλάνα μπροστά στο ΝΟΡ, ενώ σύντομα ειδικές navettes θα μεταφέρουν τους επισκέπτες από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο, και θα προγραμματίζονται transfers από τα ξενοδοχεία προς τον χώρο του Ομίλου».

Aktaion Classic

Ναυαρχίδες του ομίλου αποτελούν τα δύο εστιατόρια, το Mediterranean all day restaurant και το spiritual bar με ασιατικό φαγητό, τα οποία ανεβάζουν τον γαστρονομικό πήχη ψηλά. Υπεύθυνος για τις γαστρονομικές απολαύσεις ο Ελληνοαυστριακός chef Λυσίμαχος Δράκος, που έγραψε πολλά χιλιόμετρα σε κουζίνες εστιατορίων σε Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Σλοβακία και Αθήνα.

«Το μπροστινό ασιατικό κομμάτι ακολουθεί τη φιλοσοφία ότι το φαγητό συνοδεύεται από ποτό και είναι όλα του share, όλα στη μέση, ενώ η φιλοσοφία του μεσογειακού εστιατορίου είναι στηριγμένη κυρίως πάνω στην αρχιτεκτονική του κτηρίου, το οποίο “κρατάει” από τους Ιταλούς. Επομένως, τα πιάτα έχουν ελληνικό και ιταλικό χαρακτήρα», αναφέρει ο σεφ.

Ποια είναι, όμως, τα πιάτα που ξεχωρίζει ο ίδιος και λατρεύουν οι καλεσμένοι του ΝΟΡ;

«Από τα sushi μας ξεχωρίζω το spicy tuna roll και το crumb cream roll με φρέσκια καβουρόψυχα. Από τα σεβίτσε τα white με λαβράκι. Στα grill ξεχωριστή θέση έχει το rib eye με μια σάλτσα μανιταριών», λέει ο ταλαντούχος σεφ και συνεχίζει: «Στο μεσογειακής κουζίνας εστιατόριό μας έχουμε δώσει έμφαση στο ψάρι και στα θαλασσινά, διότι το εστιατόριο είναι πάνω στο κύμα! Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρετικά πιάτα με κρέας, αλλά και vegetarian και vegan επιλογές. Ξεχωρίζω την αχινομακαρονάδα, η οποία φτιάχνεται με φρέσκους αχινούς, τη σφυρίδα φρικασέ, με χόρτα σύβραση και μια εσπούμα από αυγολέμονο, καθώς και το σπανακόρυζο που συνοδεύεται από μια σάλτσα μυδιών».

Τάσος Κατέχης

Δεν αρκεί µόνο το καλό σηµείο, ούτε η ωραία διακόσµηση. Θέλει ποιότητα, συνεχή προσπάθεια και σταθερότητα. Η οµάδα είναι µία γροθιά και, κάθε µέρα, δουλεύουµε εντατικά για να πάµε στο next level και να προσφέρουµε ακόµη υψηλότερες υπηρεσίες εστίασης.

 Τάσος Κατέχης, διευθυντής NOR project

Πάμε μία βόλτα και στο Aktaion Classic;

Το «Aktaion Classic – All day bar & restaurant», το εμβληματικότερο all day στέκι της Ρόδου, που μετράει 100 και πλέον χρόνια ιστορίας, σας περιμένει όλες τις ώρες της ημέρας για αξεπέραστες γευστικές εμπειρίες.

«Από τις 17 Απριλίου 1946 που ονομάστηκε «Ακταίον», λειτουργεί ως all day μαγαζί. Φέτος κάναμε ανακαίνιση σεβόμενοι τον κλασικό χαρακτήρα του κτηρίου, και είμαστε ανοιχτά από τις 8 το πρωί και για 17-18 ώρες, χειμώνα-καλοκαίρι, προσφέροντας στους πελάτες μας… τα πάντα! Μάλιστα, τελευταία έχουμε δημιουργήσει παιδότοπο για να απασχολούνται οι μικροί μας φίλοι, αλλά και stage, όπου γίνονται live εμφανίσεις καλλιτεχνών», αναφέρει ο υπεύθυνος του καταστήματος Μιχάλης Ίσκας, ο οποίος είναι η ψυχή του μαγαζιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μυστικό επιτυχίας του «Αktaion Classic» είναι η αγάπη που δίνει στους πελάτες του, μέσα από τις υπηρεσίες που του προσφέρει!

Aktaion Classic

Εμπνευσμένο μενού για όλα τα γούστα

Πηγή έμπνευσής τους, αλλά και βάση για κάθε δημιουργία τους, αποτελεί ό,τι πιο εκλεκτό παράγει τούτος ο τόπος: κρέατα, ψάρια, πάντα εποχικά και άριστης ποιότητας.

Το μενού του «Αktaion Classic» είναι βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, με πιάτα από την Ιταλία και την Ελλάδα, με ασυναγώνιστα πρωινά, brunch και signature burgers.

«Δίνουμε έμφαση στο ψάρι και στο κρέας και από τα πιο ωραία μας πιάτα είναι αυτά που περιλαμβάνουν πάστα και ριζότο», μας λέει ο σεφ Κωνσταντίνος Χαλιμούρδας, ο οποίος έχει θέσει τον πήχη ψηλά, ευελπιστώντας να μεταδώσει τη βαθιά αγάπη του για το καλό φαγητό και στους πελάτες του μαγαζιού.

«Ο κατάλογος είναι δομημένος σε διάφορες κατηγορίες και σίγουρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από brunch επιλογές. Στα bestseller μας περιλαμβάνονται τα αυγά Benedict, το Croque Madame, το Acovado toast, το French toast.

Στα κυρίως ξεχωρίζω, από τα ζυμαρικά, την Καρμπονάρα που γίνεται με τα καλύτερα υλικά: με παρμεζάνα ωρίμανσης 36 μηνών, πεκορίνο ρομάνα και γκουαντσιάλε, όλα από την Ιταλία. Για τους λάτρεις των κρεάτων, υπέροχο πιάτο είναι το Vitello tonnato, αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο Black agnus και οι tomahawk μπριζόλες, όλα τοπικών παραγωγών. Σε ψάρι χρησιμοποιούμε σολoμό, τσιπούρες και λαβράκια, όλα φρέσκα», μας λέει ο πολλά υποσχόμενος σεφ, αποδεικνύοντας με τις επιλογές του την… «εμμονή» των ανθρώπων του μαγαζιού να αναδεικνύουν την ποιοτική πρώτη ύλη.

Μιχάλης Ίσκας

Έχουµε πολύ καλούς συνεργάτες, µε αντίληψη και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Οι ντόπιοι µας στηρίζουν γιατί, πέραν του σηµείου και του γεγονότος ότι εδώ έχουν µεγαλώσει γενιές και γενιές, είµαστε τίµιοι τόσο στο προϊόν που τους προσφέρουµε, όσο και στις τιµές.

Μιχάλης Ίσκας, υπεύθυνος Aktaion Classic

Aktaion Classic: Inclusive και ατμοσφαιρικό

Τόσο ο υπεύθυνος Μιχάλης Ίσκας, όσο και ο σεφ Κώστας Χαλιμούρδας, έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στο inclusivity. Στο «Αktaion Classic» μπορεί να βρει πολλές επιλογές και ο vegetarian, και ο vegan πελάτης.

«Έχουμε ειδική κατηγορία με vegan τυριά, burger, μπιφτέκια, πίτσες, σαλάτες και vegan, αλλά και sugar free γλυκά», προσθέτει ο σεφ.

Ο Μιχάλης Ίσκας προσθέτει και την ποικιλία σε κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, τονίζοντας ότι πλέον πολλοί επιλέγουν αυτές τις εναλλακτικές και δροσερές προτάσεις.

Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του «Ακταίον Classic» είναι ατμοσφαιρικοί και αντάξιοι του λαμπρού παρελθόντος του. Πάντοτε γεμάτοι με ικανοποιημένους πελάτες, Έλληνες και ξένους, που απολαμβάνουν είτε το πρωινό ή το brunch τους, είτε το φαγητό τους, είτε το ποτό τους.

Ακόμη και να έχεις πάει στο Aktaion Classic και στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου, θα ξαναπάς. Γιατί αξίζει!