Άδωνις Γεωργιάδης: “Οι χειρουργοί και οι γιατροί παραμένουν δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι εθελοντική η προσφορά στο δημόσιο” | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: “Οι χειρουργοί και οι γιατροί παραμένουν δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι εθελοντική η προσφορά στο δημόσιο”

Την δική του απάντηση στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις και λίστες αναμονής στα νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού” έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις των γιατρών σχετίζονται με τις ευρωεκλογές.

Planbe teamPlanbe team

Την δική του απάντηση στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις και λίστες αναμονής στα νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού” έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις των γιατρών σχετίζονται με τις ευρωεκλογές.

Για τους αναισθησιολόγους στα νοσοκομεία Παίδων ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως, «συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι. Έχουμε ήδη δεσμευτεί και στους συνδικαλιστές και στην ΕΙΝΑΠ και σε όλους ότι μόλις βγουν οι τελικοί πίνακες του ήδη διεξαχθέντος διαγωνισμού θα προκηρύξουμε και άλλες θέσεις αναισθησιολόγων με άλλο τρόπο, δηλαδή επιμελητές Α, επιμελητές Β».

«Ως προς το «Αγία Σοφία», διεξήχθη εχθές ψηφοφορία στον χειρουργικό τομέα. 22 ψήφισαν κατά της αναστολής διενέργειας τακτικών χειρουργείων, 4 υπέρ της αναστολής και 2 λευκά. Άρα, όσον αφορά το «Αγία Σοφία» δεν θα γίνει τελικώς η αναστολή, θα γίνουν κανονικά τα χειρουργεία. Όσον αφορά το «Αγλαΐα Κυριακού» εμμένει ο χειρουργικός τομέας, κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς, στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε αναστολή. Θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου σήμερα αφού λάβει την γραπτή τους απόφαση και θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει για τη συνέχεια των χειρουργείων. Οι χειρουργοί και οι γιατροί παραμένουν δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι εθελοντική η προσφορά στο δημόσιο», συμπλήρωσε.

Και καταλήγει για το θέμα: «Με μεγάλη μου λύπη λέω ότι οι ευρωεκλογές έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή τους την απόφαση.  Διότι όταν βγάζεις μια απόφαση που έχει μέσα μια σειρά αιτημάτων που δεν είναι αιτήματα του Μαΐου του ’24 αλλά είναι διαχρονικά αιτήματα που έχεις εκφράσει και το ’23, και το ’22, και το ’19, και το ’18, και το ’17, και το ’16 και αποφασίζεις την αναστολή 10 μέρες προ των ευρωεκλογών, δικαιούμαι και εγώ να πω, ότι έχει έντονη πολιτική χροιά. Δεν μπορεί όμως αυτό να γίνεται με εκβιασμό των παιδιών. Γιατί όταν ένας χειρουργικός τομέας λέει «σταματάω τα τακτικά χειρουργεία» δεν εκβιάζει τον Υπουργό, τα παιδιά εκβιάζει».