Εμβολιασμοί μεταναστών στα ΚΥΤ Χίου, Λέσβου και Σάμου | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Εμβολιασμοί μεταναστών στα ΚΥΤ Χίου, Λέσβου και Σάμου

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων/Μεταναστών στα νησιά της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού των Υπουργείων Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για ανοσοποίηση των πληθυσμών σε Κέντρα Φιλοξενίας Πολιτών Τρίτων Χωρών.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση-Philos», και προγραμματίζεται να επεκταθεί στα Κέντρα και των υπόλοιπων νησιών, καθώς και στις Δομές Φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας.

Αύριο θα επισκεφθούν τα  Κέντρα  Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, συνοδευόμενοι από στελέχη των δύο φορέων, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των εμβολιασμών στο πεδίο.

Η σημασία της εν λόγω δράσης είναι μεγάλη για την ανάπτυξη «τείχους ανοσίας» και στους πληθυσμούς που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.