Ημέρα Εθελοντισμού της MSD: Πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Ημέρα Εθελοντισμού της MSD: Πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, την ημέρα Εθελοντισμού της MSD, όλοι οι εργαζόμενοι της εν λόγω φαρμακευτικής εταιρείας πρόσφεραν τη θετική τους ενέργεια και την καλή τους διάθεση βοηθώντας κοινωνικές δομές και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην προστασία των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Η Ημέρα Εθελοντισμού της MSD έχει καθιερωθεί ως ανταπόκριση στην αντίστοιχη παγκόσμια Ημέρα που έχει οριστεί στις 5 Δεκεμβρίου. Έτσι, φέτος, στις 2 Δεκεμβρίου, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να συνεισφέρουν σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (bazaar, περίπτερα), να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια, αλλά και να βάψουν, να καθαρίσουν, να μαγειρέψουν και να σιδερώσουν για τα κέντρα φιλοξενίας των οργανώσεων “ΕΛΕΠΑΠ”, “Make a Wish”, “Γιατροί του Κόσμου”,, “Χαμόγελο του παιδιού” και για το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία του εθελοντισμού και της προσφοράς, που διέπει την MSD, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, αφού κατέγραψαν τις ανάγκες των συγκεκριμένων φορέων, οργάνωσαν τις δράσεις τους εστιάζοντας στη δημιουργία κλίματος χαράς και κυρίως ασφάλειας για τα παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή του έτους οι εργαζόμενοι έχουν προσφέρει περίπου πάνω από 4.300 ώρες εθελοντικής εργασίας, με τη στήριξη της εταιρείας, η οποία παρέχει το δικαίωμα σε κάθε εργαζόμενο να κάνει 40 ώρες εθελοντικής εργασίας ανά έτος.

Μάλιστα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 125 χρόνων από την ίδρυση της MSD, η εταιρεία έθεσε ως στόχο οι εργαζόμενοί της να προσφέρουν όλο το 2016 συνολικά 125.000 ώρες εθελοντικής εργασίας, παγκοσμίως. Ήδη, ο στόχος αυτός έχει υπερκαλυφθεί, καθώς έχουν προσφερθεί σχεδόν 145.000 ώρες εθελοντικής εργασίας, με το υποκατάστημα της Ελλάδας να έχει συνεισφέρει τις 4.300!

“Η εθελοντική προσφορά με αποδέκτες ανθρώπους που έχουν ανάγκη αποτελεί βασικό συστατικό της εταιρικής κουλτούρας της MSD παγκοσμίως και βέβαια της MSD Ελλάδας. Γι’ αυτό και η Ημέρα Εθελοντισμού της MSD είναι μία από τις καλύτερες μέρες του χρόνου για όλους μας στην εταιρεία. Είναι η μέρα χαράς, συνεργασίας, προσφοράς και αγάπης, γιατί βλέπουμε να γίνονται πράξη βασικές μας αξίες, όπως η συνεισφορά και η φροντίδα”, αναφέρει ο Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, Associate Director Policy and Communications της MSD Ελλάδας.