Ολοκληρώθηκε µε επιτυχία το πρόγραµµα "Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναµη!" | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Ολοκληρώθηκε µε επιτυχία το πρόγραµµα “Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναµη!”

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξάγεται και ολοκληρώνεται με επιτυχία ένα πρόγραμμα δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που εστιάζει ολιστικά στην αντιμετώπιση της γυναίκας ασθενούς. Χάρη στο πρόγραμμα “Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!” της Novartis, δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο μαστού να παρακολουθήσουν μια σειρά δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων με στόχο τη στήριξή τους και τη συναισθηματική ενδυνάμωσή τους.

Ο στόχος της Novartis είναι να θέσει τη γυναίκα ασθενή στο επίκεντρο παρέχοντάς της τα μέσα που θα τη βοηθήσουν να αντεπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της. Τα βιωματικά σεμινάρια έχουν υλοποιηθεί ήδη στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη και γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Συνολικά μίλησαν 26 εισηγητές, πραγματοποιήθηκαν 105 ώρες μαθημάτων και καλύφθηκαν 3.307 θέσεις στο πλαίσιο των σεμιναρίων.

Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τις γυναίκες ασθενείς, οι οποίες το χαρακτήρισαν εξαιρετικό, βοηθητικό, ουσιαστικό, καινοτόμο και αισιόδοξο.

Κάθε κύκλος προσέγγιζε δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, τη διατροφή και τη φυσική κατάσταση. Μέσω του προγράμματος κάθε συμμετέχουσα είχε τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής της, ανακτώντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή της. Οι γυναίκες ασθενείς -οι περισσότερες για πρώτη φορά στη ζωή τους- παρακολούθησαν σεμινάρια μουσικοθεραπείας, δραματοθεραπείας, εικαστικής ψυχοθεραπείας και μοιράστηκαν με τις άλλες γυναίκες σκέψεις, συναισθήματα, φόβους, αγωνίες. Παρακολούθησαν σεμινάρια μόδας και make up, έμαθαν πώς θα περιποιούνται το δέρμα τους πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια των θεραπειών, συζήτησαν για το νευροπαθητικό πόνο, για τη σωστή διατροφή, για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, έκαναν ειδικά προσαρμοσμένες ασκήσεις pilates, έμαθαν τρόπους για να σκέφτονται θετικά, αλλά και να ετοιμάζουν νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

Το πρόγραμμα “Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!” τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων -Παθολόγων Ελλάδας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών “Αγκαλιάζω”, “Άλμα Ζωής” και “Κ.Ε.Φ.Ι”.

“Η έντονη ανταπόκριση των γυναικών με καρκίνο του μαστού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μάς προέτρεψε να συνεχίσουμε δυναμικά, με στόχο να βοηθήσουμε ολοένα και περισσότερες ασθενείς στην Ελλάδα να ισχυροποιήσουν την εσωτερική τους δύναμη και να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν. Όλοι εμείς στη Novartis, πιστοί στη δέσμευσή μας να κατανοούμε και να ανταποκρινόμαστε στις πολυδιάστατες ανάγκες των ασθενών, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα “Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!” δήλωσε η Άννα Μουρίκη, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας της Ογκολογίας της Novartis Hellas.