Παγώνη για AstraZeneca: Άλλαξαν οι παράμετροι, γι' αυτό άλλαξε η εισήγηση της Επιτροπής. Έπρεπε να εξηγηθεί καλύτερα. | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Παγώνη για AstraZeneca: Άλλαξαν οι παράμετροι, γι’ αυτό άλλαξε η εισήγηση της Επιτροπής. Έπρεπε να εξηγηθεί καλύτερα.

Την ανάγκη να εμβολιαστούν οι ηλικιακές ομάδες από 60 ετών και άνω, προκειμένου να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, επανέλαβε η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κ. Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, σημειώνοντας παράλληλα ότι παρατηρείται πλέον αποφόρτιση ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων, αλλά και σταδιακά των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία.

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των εμβολίων, προκειμένου να είμαστε ξανά ασφαλείς και να μπορέσουμε από τον Οκτώβριο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.

Αναφορικά με τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις δηλώσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, σημείωσε ότι είναι απολύτως δικαιολογημένος ο προβληματισμός των πολιτών, καθώς η Επιτροπή Εμβολιασμών προχώρησε μεν στη συγκεκριμένη εισήγηση βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, ωστόσο ο τρόπος που έκανε την εισήγηση δεν έγινε κατανοητός.

«Είναι σωστές οι ερωτήσεις του κόσμου για την εισήγηση της Επιτροπής. Άλλαξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η μετάδοση του ιού είναι σε μικρότερο βαθμό, άλλαξαν οι παράμετροι γι’ αυτό άλλαξε και η εισήγηση. Έπρεπε να εξηγηθεί καλύτερα. Η Επιτροπή θα έπρεπε να σκεφτεί ότι απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους και όχι σε γιατρούς», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη δεύτερη δόση του συγκεκριμένου σκευάσματος που εκκρεμεί για 470.000 πολίτες, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι έχει ασήμαντο ποσοστό επιπλοκής θρόμβωσης ή θρομβοπενίας, προσθέτοντας ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως τα εμβόλια είναι αναγκαία και έχουν καθοριστική συμβολή στη μείωση των κρουσμάτων του Covid-19.