"ΠροΣfEEρουμε" στα Ιωάννινα | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

“ΠροΣfEEρουμε” στα Ιωάννινα

Το “προΣfΕΕρουμε”, το οποίο αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ), ξεκίνησε στα τέλη του 2016 από τη Ρόδο και τη Φλώρινα, με σκοπό να καλύψει ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά και είδη πρώτης ανάγκης. Πρόσφατα, η αποστολή της κοινωνικής πρωτοβουλίας “προΣfΕΕρουμε” χάρισε την ελπίδα και το χαμόγελο με τη δωρεά φαρμακευτικών και αναλώσιμων υλικών στις επτά Δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.

Το “προΣfΕΕρουμε” ταξίδεψε στα Ιωάννινα, σε μια αποστολή που συνοδεύθηκε από μια εκπαιδευτική συνάντηση για τα παιδιά και τους δασκάλους των Δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, με εισηγήτρια την Αικατερίνη Ραμιώτη, Κοινωνική Λειτουργό του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων. Παράλληλα, υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών από τις νοσηλεύτριες-εκπαιδεύτριες Αικατερίνη Καβλακούδη και Ελένη Γαλανοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Πρόεδροι του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ κ.κ. Αντώνης Αυγερινός και Πασχάλης Αποστολίδης, αντίστοιχα, παραχώρησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων για την πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών Αρχών και του κοινού.

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου, ο κ. Πασχάλης Αποστολίδης τόνισε πως, “σε μια δύσκολη εποχή, η αγκαλιά του ‘προΣfΕΕρουμε’ έχει καταφέρει να συμπεριλάβει κάθε συμπολίτη που μας έχει ανάγκη. Το ταξίδι συνεχίζεται, και ανυπομονούμε να βρεθούμε και στους επόμενους σταθμούς Δράμα, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Καστελόριζο και Λήμνο”. Σύμφωνα, δε, με τον δρ. Αντώνη Αυγερινό, “ο τρίτος σταθμός του ‘προΣfΕΕρουμε’ στα Ιωάννινα μάς δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς έχουμε καταφέρει να ενώσουμε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από μία τόσο δύσκολη αποστολή”.

Παράλληλα, οι Πρόεδροι του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ είχαν διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο, όσο και με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και της Περιφέρειας, στις οποίες συζητήθηκε η προοπτική μελλοντικής συνεργασίας σε στοχευμένες ανθρωπιστικές δράσεις και παρεμβάσεις, με σκοπό την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Στην κοινωνική πρωτοβουλία “προΣfΕΕρουμε” στα Ιωάννινα συμμετείχαν με δωρεές οι εταιρείες-μέλη του ΣΦΕΕ: Bayer, Novartis, Pharmaserve-Lilly, Vianex, αλλά και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ).