Στέλλα Κυριακίδου: «Ζούμε στην εποχή των πανδημιών. Η πραγματική δοκιμασία θα είναι η επόμενη κρίση» | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Στέλλα Κυριακίδου: «Ζούμε στην εποχή των πανδημιών. Η πραγματική δοκιμασία θα είναι η επόμενη κρίση»

Ο κορονοϊός «είναι ακόμα μαζί μας. Κυκλοφορεί, μολύνει και μεταλλάσσεται συνεχώς», σημείωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στην ειδική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την COVID, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται προετοιμασία αφ’ ενός για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, και αφ’ ετέρου για μια επόμενη κρίση.

«Ο εμβολιασμός και η φυσική ανοσία μάς πρόσφεραν ένα παράθυρο ευκαιρίας», σημείωσε η κ. Κυριακίδου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι  «πρέπει να προετοιμαστούμε για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, και να κρατήσουμε προστατευμένους τους πιο ευάλωτους».

Επίσης, επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό  εργαλείο για την καταπολέμηση της COVID.

«Ωστόσο, πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εξακολουθούν να είναι μη εμβολιασμένοι ή μόνο εν μέρει εμβολιασμένοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε μαζί τους με τις εμβολιαστικές μας εκστρατείες και να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα αίτια της διστακτικότητας στον εμβολιασμό, με εξατομικευμένη προσέγγιση, σε επίπεδο κοινότητας», προσέθεσε η κ. Κυριακίδου.

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι «Η Ευρώπη είναι το ασφαλές λιμάνι μας στην καταιγίδα. Η δημόσια υγεία δεν είναι εξαίρεση. Πιστεύω, συλλογικά, το μάθαμε αυτό μετά από μια δύσκολη περίοδο».

«Η πραγματική δοκιμασία, ωστόσο, θα είναι η επόμενη κρίση. Ζούμε στην εποχή των πανδημιών. Δεν ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη κρίση. Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε», τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ