Συνάντηση ΙΣΑ και Μίνας Γκάγκα για τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Συνάντηση ΙΣΑ και Μίνας Γκάγκα για τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των αντιϊικών φαρμάκων για την Covid-19 ήταν το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα και ιατρών του ΙΣΑ, του ΙΣΠ και της Περιφέρειας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, με τους συνεργάτες της κ. Θηραίο και κυρίες Αντωνιάδου και Βιλδιρίδη, ενημέρωσαν τους γιατρούς για τις προϋποθέσεις χορήγησης του νέου αντιικού φαρμάκου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο, μέσω της σχετικής πλατφόρμας, την ερχόμενη Παρασκευή. Αναλύθηκαν διεξοδικά οι διαφορές μεταξύ των δύο διαθέσιμων αντιικών φαρμάκων, οι προϋποθέσεις χορήγησής τους, καθώς και οι αλληλεπιδράσεις τους με άλλα φάρμακα. Τονίστηκε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η έγκαιρη χορήγηση των φαρμάκων μέσα στις πρώτες πέντε ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά τους.

Στη συνέχεια, οι γιατροί που παρακολουθούσαν την ενημέρωση είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματά τους και να λύσουν τις απορίες τους. Τη συζήτηση συντόνισε ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Φώτιος Πατσουράκος.

«Η πανδημία ανέδειξε τη μεγάλη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αποτελεί βασικό πυλώνα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Αναπτύξαμε το Δίκτυο, με στόχο, σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης, και να πάρει την αγωγή που θα αποτρέψει τις επιπλοκές και θα του σώσει τη ζωή. Συνεχίζουμε με νέες πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τον ιατρικό κόσμο και τον ασθενή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Δείτε το βίντεο της ενημέρωσης εδώ.