Θάνος Πλεύρης: Μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον ιό | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Θάνος Πλεύρης: Μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον ιό

Τον λόγο που μεταβαίνουμε σε μία νέα εποχή στο κομμάτι της διαχείρισης της πανδημίας εξήγησε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι δεν στηρίζει η χώρα μας τη λογική zero covid όπως για παράδειγμα η Κίνα.

Ο κ. Πλεύρης είπε πως τα εμβόλια και η εμβολιαστική κάλυψη, ο αυξημένος αριθμός των πολιτών που νόσησαν λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον και η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι οι κύριοι λόγοι που μας οδηγούν στη νέα αυτή εποχή με την μη υποχρεωτικότητα των μέτρων.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τουλάχιστον 1,5 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί θα παραμείνουν σε επιφυλακή και θα παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν επίσης η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.