Πιερρακάκης: Το myHealth μετατρέπεται σε «μικρογραφία» του ιατρικού φακέλου, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Πιερρακάκης: Το myHealth μετατρέπεται σε «μικρογραφία» του ιατρικού φακέλου, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι σε λιγότερο από δυο εβδομάδες το myHealth εμπλουτίζεται και γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Στην εφαρμογή αυτή, ο πολίτης έχει πρόσβαση στα στοιχεία της συνταγογράφησής του, στα στοιχεία των παραπεμπτικών εξετάσεων, στις ιατρικές διαγνώσεις. Το επόμενο θέμα ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Πλέον δημόσια νοσοκομεία που έχουν έτοιμα συστήματα εντάσσονται σε αυτήν την εφαρμογή, και τα αποτέλεσμα των εξετάσεών του ο πολίτης θα μπορεί να τα βλέπει εκεί. Θα ενταχθούν και πολλά διαγνωστικά κέντρα», δήλωσε ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Κάθε υπηρεσία πρέπει να ξανασχεδιαστεί με επίκεντρο τον πολίτη», διευκρινίζοντας ότι «θα χρειαστεί άλλη μια τετραετία για να μπορέσει το κράτος για να γίνει πλήρως ψηφιακό».

Μάλιστα, ο Υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη να λειτουργήσει ένα τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο, όπως υπάρχει το 1555, το οποίο δουλεύει πολύ ικανοποιητικά. «Θα το διευρύνουμε και θα δουλέψει για όλο το Δημόσιο, οποιοδήποτε πρόβλημα έχει κάποιος να καλεί εκεί και να εξυπηρετείται».