Σε ισχύ το έκτακτο σχέδιο για αύξηση κλινών covid στην Αττική - «Δεν θέλουμε να πάμε σε μονοθεματικά νοσοκομεία», λέει ο Πλεύρης | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Σε ισχύ το έκτακτο σχέδιο για αύξηση κλινών covid στην Αττική – «Δεν θέλουμε να πάμε σε μονοθεματικά νοσοκομεία», λέει ο Πλεύρης

Σε ισχύ τέθηκε το έκτακτο σχέδιο του Yπουργείου Υγείας για αύξηση κλινών covid στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με τις εισαγωγές σε απλές κλίνες covid στα δημόσια νοσοκομεία, το τελευταίο διάστημα, να ξεπερνούν το 40%.

Το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει:

  • Μετατροπή του «Αμαλία Φλέμινγκ» σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά covid.
  • Αύξηση των κλινών covid σε 500.

Mιλώντας στο ΜEGA, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι βαίνουμε προς την κορύφωση ενός κύματος, με την αυξητική πορεία που παρατηρείται να αρχίζει να σταθεροποιείται. Το έντονο αυτό κύμα οδηγεί σε νοσηλείες σε απλές κλίνες, οι οποίες όμως δεν μεταφέρονται σε ΜΕΘ, με τον Υπουργό να αναφέρει ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί ένα σχέδιο αύξησης κλινών ανεβάζοντάς τες στις 500. «Θεωρούμε ότι με αυτά τα μέτρα θα καλυφθούν τα κενά στο Λεκανοπέδιο. Στην περιφέρεια τα πράγματα είναι πιο ομαλά», σχολίασε ο ίδιος.

«Αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ πιέζεται, οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν την άδειά τους, αντίστοιχα τον Ιούλιο γίνονται πολλές επεμβατικές πράξεις, καθώς ο κόσμος μετά πηγαίνει στις διακοπές του. Ο Ιούλιος θα είναι πιεστικός, αλλά ελεγχόμενα. Οι μεταλλάξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι υπερμεταδοτικές, άρα και τα κρούσματα είναι περισσότερα. Οι ειδικοί λένε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι έως τριπλάσιος από τον δηλωθέντα», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας αποκάλυψε και τα επόμενα βήματα του σχεδιασμού για τη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας ότι τον Σεπτέμβριο εξετάζεται η ενεργοποίηση και του ιδιωτικού τομέα: «Θέλουμε, όπως πηγαίνει κανείς στον ιδιωτικό τομέα για τις άλλες νοσήσεις, να πηγαίνει και για τον κορονοϊό. Δεν θέλουμε να πάμε σε μονοθεματικά νοσοκομεία, γιατί θέλουμε το ΕΣΥ να λειτουργεί κανονικά».

Σχολιάζοντας, δε, την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε: «Έχουμε υπερμεταδοτικότητα, αλλά η λογική είναι πια ότι μπαίνουμε σε μία συνύπαρξη με τον κορονοϊό, θέλουμε να διαμορφωθεί μία κουλτούρα τήρησης μέτρων. Τα μέτρα που έχουν ανασταλεί δεν έχουν καταργηθεί. Υπάρχει η πιθανότητα να γυρίσουμε στα μέτρα, αλλά η φιλοσοφία μας είναι τα μέτρα να παραμείνουν σε επίπεδο σύστασης».