Για τους ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση: 4η ετήσια Ποδηλατική Βόλτα | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Για τους ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση: 4η ετήσια Ποδηλατική Βόλτα

Με την υποστήριξη της Actelion Pharmaceuticals Hellas πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, η 4η ετήσια Ποδηλατική Βόλτα του Συλλόγου Ασθενών “Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας” στο κέντρο της Αθήνας. Η Actelion έδωσε και φέτος το “παρών” σε αυτή τη σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης κοινού και ιατρικής κοινότητας, με στόχο την ανάδειξη των καθημερινών αναγκών και προκλήσεων των ατόμων που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση στην Ελλάδα, μια σπάνια και σοβαρή νόσο που συνδέεται με υψηλά επίπεδα νοσηρότητας και θνητότητας.

Δεκάδες ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην αφετηρία της βόλτας (στάση Μετρό “Πανεπιστήμιο”), ανάμεσά τους και ο Ολυμπιονίκης Λάμπρος Παπακώστας, που υπογράμμισε με τη συμμετοχή του τη σημασία της αγωνιστικότητας και της θέλησης για τους ασθενείς που ζουν με τη νόσο. “Στον καθημερινό αγώνα με μια τόσο σπάνια νόσο, υπάρχουν μόνο νικητές που αξίζουν το σεβασμό και το χειροκρότημά μας. Με τη συμμετοχή μας στη σημερινή ποδηλατική βόλτα θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους μας που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση στην Ελλάδα ότι δεν είναι μόνοι και ότι είμαστε συμπαραστάτες τους στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν”, τόνισε ο διακεκριμένος αθλητής.

“Η Actelion Pharmaceuticals Hellas παραμένει πιστή στην υποστήριξη πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης του κοινού, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση. Με τη συμμετοχή του Ολυμπιονίκη Λάμπρου Παπακώστα, η φετινή 4η ποδηλατοδρομία του Συλλόγου Ασθενών ”Αρτηριακή Πνευμονική Υπέρταση”, αποτελεί για μας ένα σημαντικό παράδειγμα, υπογραμμίζοντας το μήνυμα ότι η θέληση και η κοινή μας προσπάθεια ενδυναμώνει τον αγώνα απέναντι σε μια τόσο σπάνια νόσο”, τόνισε απ’ τη μεριά της η κα Ελένη Τέντου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Actelion Pharmaceuticals Hellas.