Η DEMO συνεχίζει να στηρίζει τα μικρά νησιά του Αιγαίου | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Η DEMO συνεχίζει να στηρίζει τα μικρά νησιά του Αιγαίου

To νησί Μαράθι, μια νησίδα των Δωδεκανήσων που ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών κοντά στην Πάτμο και τη Λέρο, επέλεξε η Φαρμακοβιομηχανία DEMO να προσφέρει σκευάσματα και ιατρικό εξοπλισμό αυτό το καλοκαίρι.

Το νησί, αν και εξαιρετικά μικρό, με έκταση μόλις 355 στρέμματα, είναι κατοικημένο και διαθέτει έναν μικρό οικισμό. Το καλοκαίρι, όμως, οι επισκέπτες είναι εκατοντάδες, καθώς διοργανώνονται από τα γύρω νησιά μονοήμερες εκδρομές, ενώ αρκετοί το επιλέγουν να μείνουν, είτε μέσα στα σκάφη τους είτε στα δύο καταλύματα που διαθέτει.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας, και ενώ την Άνοιξη είχε δωρίσει στην Ομάδα Αιγαίου ένα δερματοσκόπιο για τις εξετάσεις που πραγματοποίησαν οι γιατροί στα νησιά που επισκέφθηκαν, στο τέλος Ιουνίου η DEMO απάντησε στο αίτημα των κατοίκων του νησιού, αλλά και των γιατρών των Λειψών και της Ρόδου, και έστειλε στο Μαράθι μεταξύ άλλων: μία (1) βαλίτσα Πρώτων Βοηθειών με όλα τα απαραίτητα σκευάσματα (επιδέσμους, γάζες, παυσίπονα, ανακουφιστικά σπρέι, πιεσόμετρο, κ.ά.), μία (1) μπουκάλα μεγάλη οξυγόνου και μία (1) μικρή, απινιδωτή, καρδιογράφο, νεφελοποιητή, οξύμετρο, εξεταστικό κρεβάτι και πολλά σκευάσματα.

Την τουριστική περίοδο, που ατυχήματα ή συμβάντα είναι συχνά λόγω ζέστης ή θάλασσας (πνιγμός), πολλά από τα νησιά αδυνατούν να ανταποκριθούν σε έκτακτη ανάγκη Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Ο ασθενής μεταφέρεται με σκάφος στο κοντινό Περιφερειακό Ιατρείο των Λειψών ή στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, καθώς στο νησί δεν υπήρχαν υποδομές ή εργαλεία ούτε για τις πρώτες βοήθειες ούτε για τις μετρήσεις ή τις πρακτικές ανάνηψης μέχρι να παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη στον ασθενή.