"Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!" | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

“Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!”

Το Τμήμα Ογκολογίας της Novartis ξεκίνησε στις 11 Απριλίου 2016, το νέο κύκλο του πρωτοποριακού προγράμματος ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού “Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!”, αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης και υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε θερμά από τις γυναίκες ασθενείς. Η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων αφού στις πέντε εβδομάδες που διήρκησαν τα βιωματικά σεμινάρια καλύφθηκαν 2.263 θέσεις οι οποίες όπως οι ίδιες δήλωσαν μέσα από τα βιωματικά σεμινάρια ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση τους για το δύσκολο αγώνα που βιώνουν σε καθημερινή βάση.

Το πρόγραμμα “Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!” αποτελεί μια μοναδική πρωτοβουλία που προσεγγίζει την γυναίκα ασθενή με ολιστικό τρόπο, παρέχοντάς της τα απαραίτητα εργαλεία, τα οποία θα την βοηθήσουν να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να αντεπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή “Σχολή Δύναμης”, η οποία προσεγγίζει τις πραγματικές ανάγκες των γυναικών που έχουν νοσήσει από την ασθένεια και έχει στόχο την στήριξη και την συναισθηματική τους ενδυνάμωση.

“Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ανησυχίες των γυναικών που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού. Πέρα από την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση, η γυναίκα ασθενής πρέπει να προσεγγίζεται ολιστικά. Η ψυχολογική στήριξη, οι οδηγίες για την σωστή διατροφή από εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και οι πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για διάφορα θέματα που θα αντιμετωπίσει είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη προσέγγιση της”, ανέφερε ο κ. Ιωάννης Μπουκοβίνας, Παθολόγος-Ογκολόγος, εκπρόσωπος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Από τις 11 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιούνται στην Θεσσαλονίκη τέσσερις διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και τους φροντιστές τους. Σύμμαχοι στο σκοπό αυτό είναι οι εξειδικευμένοι εισηγητές που θα προσεγγίσουν δημιουργικά τη γυναικεία φύση, με έμφαση στην ψυχολογία, τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή.

“Η έντονη ανταπόκριση των γυναικών με καρκίνο του μαστού στον πρώτο κύκλο προγραμμάτων μας προέτρεψε να συνεχίσουμε δυναμικά, με στόχο να βοηθήσουμε ολοένα και περισσότερες ασθενείς στην Ελλάδα να ισχυροποιήσουν την εσωτερική τους δύναμη και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν. Η επέκταση των προγραμμάτων “Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!” και σε άλλα μέρη της Ελλάδας αποτελεί απόδειξη της Novartis Oncology για συνεχή δέσμευση, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τη γυναίκα ασθενή”, δήλωσε η κ. Άννα Μουρίκη, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Ογκολογίας της Novartis Ηellas.

“Αναγνωρίζουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο μαστού για ενημέρωση, καθώς και την αίσθηση απομόνωσης και στίγματος που βιώνουν. Για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ανάγκες, διοργανώνουμε σε συνεργασία με τη Novartis Oncology το πρόγραμμα “Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!” στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι μέσα από τα 28 πρωτοποριακά βιωματικά σεμινάρια, οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους και να βρουν τη δύναμη που έχουν μέσα τους”, δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης”, κ. Κυριακούλα Δερεκενάρη.

Τα σεμινάρια διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 17:30 -20:30 και κάθε Παρασκευή από τις 18:00 – 20:30. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami-thes.

Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.