Η εκστρατεία "ΑΝΑΠΝΕΩ" στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Η εκστρατεία “ΑΝΑΠΝΕΩ” στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας

Η εκστρατεία “Αναπνέω” μια σημαντική πρωτοβουλία της Novartis Hellas, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), συνεχίζει τις επιτυχημένες δράσεις της για τρίτη χρονιά και φέτος το καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των ακριτικών νησιών προκειμένου να τους ενημερώσει για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και να πραγματοποιήσει δωρεάν σπιρομετρήσεις. Έτσι, η ομάδα του “Αναπνέω” επισκέφτηκε στις 23 και 24 Ιουλίου την Κάρπαθο και στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου την Αστυπάλαια.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διήμερη παραμονή της εκστρατείας στα δυο ακριτικά νησιά, περισσότεροι από 250 κάτοικοι ενημερώθηκαν μέσω ειδικού εντύπου για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, τα συμπτώματα και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160 δωρεάν σπιρομετρήσεις παρουσία πνευμονολόγου και ειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

“Η εκστρατεία ‘’Αναπνέω’’ αποτελεί πλέον ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά μας Προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, που σκοπό έχει να προσφέρει έμπρακτη βοήθεια στους συμπολίτες μας. Με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας, οι δωρεάν σπιρομετρήσεις και η ενημέρωση για τη ΧΑΠ αποτελούν ένα ακόμα βήμα στην πραγματοποίηση της αποστολής μας. Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεισφορά μας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών και πιστεύουμε ότι μελλοντικά θα καταφέρουμε να αγγίξουμε ακόμα περισσότερους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας”, δήλωσε η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Novartis Hellas.