Έκτακτη σύσκεψη Γεωργιάδη, Τσιόδρα και Αγαπηδάκη για την έξαρση covid-19 και ιώσεων | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Έκτακτη σύσκεψη Γεωργιάδη, Τσιόδρα και Αγαπηδάκη για την έξαρση covid-19 και ιώσεων

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Yπουργείο Υγείας υπό τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία συμμετείχαν ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η έξαρση των ιώσεων και της covid-19, γεγονός που προκαλεί αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία της χώρας. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα υπάρχοντα στοιχεία που αφορούν στον κορονοϊό, καθώς και στον εμβολιασμό των πολιτών.

Παρόλο που ο Υπουργός το πρωί εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι φέτος οι εμβολιασμοί έναντι της covid-19 ξεπερνούν κατά πολύ τους περσινούς αριθμούς, ενώ επιπλέον υπάρχει αξιοσημείωτη μείωση στις διασωληνώσεις και τους θανάτους, ο ίδιος δείχνει ότι επιλέγει να του δώσει προτεραιότητα, φροντίζοντας αφ’ ενός να ενημερωθεί λεπτομερώς σχετικά με τα δεδομένα και, αφ’ ετέρου, να συζητήσει για περαιτέρω τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, ώστε να υπάρξει καλύτερη πρόληψη από πλευράς πολιτών και, παράλληλα, αποφόρτιση του ΕΣΥ.