Ενημέρωση για τον Καρκίνο του Δέρματος: Μια Αγκαλιά προστασίας... | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Ενημέρωση για τον Καρκίνο του Δέρματος: Μια Αγκαλιά προστασίας…

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, ανακοίνωσε την έναρξη της νέας Εκστρατείας Ενημέρωσης για πρόληψη-έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος και του Μελανώματος.

Στόχος της εκστρατείας είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού, ιδιαίτερα του αγροτικού πληθυσμού, για τον καρκίνο του δέρματος και για την σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Η φετινή καμπάνια τονίζει πως τα προληπτικά μέτρα δεν μας αφορούν μόνο όταν πηγαίνουμε στην παραλία αλλά και όταν δουλεύουμε στην ύπαιθρο. Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε έξι πόλεις (5 Δήμους) της Ελλάδας (Ελασσόνα, Ορεστιάδα, Ελευθερούπολη και Ν. Πέραμο, Αριδαία, και Μοίρες Ηρακλείου), κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2016 και περιλαμβάνει δωρεάν εξετάσεις από γιατρούς καθώς και ενημερωτικές ομιλίες.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους και την ευγενική χορηγία των εταιρειών: Bristol-Myers Squibb, Roche και LEO.