Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Επανέρχεται η μάσκα σε Μονάδες Υγείας, ΜΜΜ και κλειστούς χώρους | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Επανέρχεται η μάσκα σε Μονάδες Υγείας, ΜΜΜ και κλειστούς χώρους

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδρίασε σήμερα με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού, αλλά και των εποχικών ιώσεων και λοιμώξεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι πληροφορίες θέλουν να γίνεται σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ, καθώς και καθολική εφαρμογή της χρήσης μάσκας στις μονάδες υγείας. Επιπλέον, αναμένεται να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση του εμβολιασμού έναντι της covid-19 για τις ευπαθείς ομάδες, καθώς και στη σωστή και έγκαιρη χρήση των αντιικών φαρμάκων.

Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει ανανέωση των συστάσεων για τον εμβολιασμό, καθώς και υπενθύμιση των ομάδων που θα πρέπει να λάβουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της COVID-19.

Οι επιστήμονες τόνισαν, ακόμα, την ανάγκη να υπάρξει μια ενημερωτική καμπάνια και για τους γιατρούς για τη χρήση των αντιιικών φαρμάκων, που αποτρέπουν τη σοβαρή νόσο COVID-19, την εισαγωγή σε νοσοκομείο, τη διασωλήνωση και το θάνατο.

Πληροφορίες θέλουν, επίσης τον Υπουργό Υγείας να έχει δώσει εντολή στους Διοικητές των νοσοκομείων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρχει αναμονή στα επείγοντα.