Μ. Μαυράκος στο 3rd CX & Loyalty Conference: «Στόχος μας να καινοτομούμε με προτεραιότητα τον ασθενή» | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Μ. Μαυράκος στο 3rd CX & Loyalty Conference: «Στόχος μας να καινοτομούμε με προτεραιότητα τον ασθενή»

Στην προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς για να βελτιωθεί το ταξίδι του ασθενούς από τη διάγνωση έως τη θεραπεία, αναφέρθηκε ο κ. Μάνος Μαυράκος, Business Unit Manager, HematologyOncology, AbbVie, στο 3rd CX & Loyalty Conference, Intelligent CX Loading, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, από την KPMG.

«Στόχος είναι να καινοτομούμε με προτεραιότητα τον ασθενή», τόνισε ο κ. Μαυράκος και συμπλήρωσε ότι «η υγεία, όπως παρέχεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας κάθε κράτους, πρέπει να εγγυάται την ισότιμη προσφορά υπηρεσιών υγείας σε όλες και όλους. Η καταγραφή των εμπειριών των ασθενών, το ταξίδι του ασθενούς, μέσα στο σύστημα υγείας είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο αξιολόγησης των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς, αλλά και εργαλείο διερεύνησης περαιτέρω αναγκών, από τη διάγνωση έως τη θεραπεία και πέρα απ’ αυτές».

Αναφερόμενος στην AbbVie, ο κ. Μαυράκος σημείωσε ότι οι ασθενείς βρίσκονται στην καρδιά όλων των ενεργειών της εταιρείας, από την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων έως την εξεύρεση λύσεων που κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, τονίζοντας ότι «σκοπός μας είναι να υπάρχει συνεργασία με όλους τους εταίρους, ώστε να βρίσκουμε λύσεις και να προσφέρουμε την κατάλληλη θεραπεία για τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ασθενή, τη σωστή στιγμή. Σήμερα, είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς λειτουργούμε με ενσυναίσθηση, επιδιώκουμε και σεβόμαστε την άποψη των ασθενών, πιστεύουμε στην ενεργή συμμετοχή τους ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι προσωπικές εμπειρίες, ανάγκες και προτεραιότητές τους αποτελούν μέρος ουσιαστικών λύσεων για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας».

Για τα Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών ο κ. Μαυράκος ανέφερε ότι η ΑbbVie εργάζεται για την ανάπτυξη ισχυρών χαρτών που αποτυπώνουν το ταξίδι του ασθενούς, επισημαίνοντας ότι «Το σημαντικότερο όλων είναι η υλοποίησή τους να γίνει το ταχύτερο δυνατό, καλύπτοντας τις ανάγκες των ασθενών, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αγωνιζόμαστε για να κάνουμε την ουσιαστική διαφορά για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, δίνοντας λύσεις στις πραγματικές και πολύπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Πέραν των προγραμμάτων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κοινού, τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών για να καλύψουμε τις ανάγκες τους, ειδικότερα όσων βιώνουν δυσκολίες είτε στην καθημερινότητά τους, είτε στη συμμόρφωση στη θεραπεία τους, όπως είναι ογκολογικοί ασθενείς, ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα ή νευρολογικοί ασθενείς».