Μαρινάκης: «Η ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ δεν υποκαθιστά την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη Δημόσια Υγεία» | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Μαρινάκης: «Η ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ δεν υποκαθιστά την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη Δημόσια Υγεία»

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στην τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, η οποία ξεκινάει σήμερα στη Βουλή, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «κατά τη διάρκεια της ομιλίας του θα περιγράψει με σαφήνεια τους άξονες πάνω στους οποίους πρόκειται να κινηθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον τομέα της Υγείας, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι εκδόθηκε χθες η ΠΝΠ με στόχο την έκτακτη στήριξη του ΕΚΑΒ, των κέντρων υγείας και των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι, αν στις περιοχές αυτές δεν υπάρχουν οδηγοί, οι Ένοπλες Δυνάμεις ή το Πυροσβεστικό Σώμα μπορεί να διαθέσουν προσωπικό τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2023, εκτός προφανώς από οπλίτες θητείας. Ελλείψει και τέτοιου προσωπικού, δίνεται η δυνατότητα για την απόσπαση εργαζομένων από οικείους ΟΤΑ. Για να συμπληρώσει ότι η διακομιδή των ασθενών θα πραγματοποιείται συνοδεία είτε διασώστη πληρώματος ασθενοφόρου, είτε ιατρικού προσωπικού.

«Η ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η παρέμβαση σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το ΕΚΑΒ και τη δημόσια υγεία στο σύνολό της, οι οποίες θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν.

«Οι φωνές που αναφέρονται σε μπαλώματα και ξηλώματα του ΕΚΑΒ είναι οι ίδιες που αμφισβητούσαν την ικανότητα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ικανό αριθμό εμβολίων για την κάλυψη όλου του πληθυσμού απέναντι στον covid. Όπως και τότε, έτσι και τώρα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα αποδείξουν ότι γνωρίζουν πολύ καλά πώς θα λύσουν τα προβλήματα. Βήμα βήμα, με σχέδιο και χωρίς εκπτώσεις», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.