Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Υψηλή πολιτική προτεραιότητα η κοινωνική συνοχή και η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Υψηλή πολιτική προτεραιότητα η κοινωνική συνοχή και η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 15:00, η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Υγείας, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την απερχόμενη Υπουργό Αναστασία Κοτανίδου.

Η κ. Κοτανίδου, αναφερόμενη στο σύντομο χρονικό διάστημα κατά το οποίο διετέλεσε Υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι ήταν ένας δύσκολος μήνας, ωστόσο τα υφιστάμενα προβλήματα κατάφεραν να ξεπεραστούν με σκληρή δουλειά.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο νέος Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η κοινωνική συνοχή και η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελούν για τη νέα ηγεσία του Υπουργείου υψηλή πολιτική προτεραιότητα, με την αναμόρφωση του ΕΣΥ να αποτελεί για την κυβέρνηση ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα της νέας τετραετίας. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβερνητική πολιτική βασίζεται σε τρεις πυλώνες – της εθνικής ασφάλειας, της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους.

«Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου για το κρίσιμο αυτό Υπουργείο, αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας ότι σε όλη του την πολιτική διαδρομή εργάστηκε σκληρά, με αφοσίωση, με σκοπό να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. «Το ίδιο θα κάνω και τώρα, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, για το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την Υγεία», ανέφερε.

Παρουσιάζοντας, στη συνέχεια, τους συνεργάτες του, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε και το στίγμα των αρμοδιοτήτων του καθενός:

Αναφερόμενος στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία απουσίαζε από την τελετή λόγω κορονοϊού, τη χαρακτήρισε «άξια Αναπληρώτρια». Η κ. Αγαπηδάκη θα διαχειριστεί τον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι παρακολούθησε στενά τον ίδιο και τους χειρισμούς του κατά την πανδημία. Ο κ. Θεμιστοκλέους θα αναλάβει το κομμάτι της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τέλος, σχολιάζοντας ότι ο Υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος αποτελεί άξιο επιστήμονα, έμπειρο πολιτικό και φίλο, ανακοίνωσε ότι, ως ψυχίατρος, θα ασχοληθεί με την Ψυχική Υγεία.