Στ. Κυριακίδου: Κάθε Ευρωπαίος πρέπει να έχει πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζεται, όπου κι αν βρίσκεται | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Στ. Κυριακίδου: Κάθε Ευρωπαίος πρέπει να έχει πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζεται, όπου κι αν βρίσκεται

Ο κάθε Ευρωπαίος πρέπει να έχει πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζεται τη στιγμή που τα έχει ανάγκη όπου κι αν βρίσκεται, τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας σε φόρουμ για την υγεία που διοργάνωσε το Politico στις Βρυξέλλες.

Η ίδια σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτο στην εποχή μας πολίτες, ασθενείς, να μην έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, όταν τα χρειάζονται» και αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις δράσεις της Επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προσέθεσε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται σε μία νύχτα και εστίασε σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή ένωση υγείας με τους πολίτες στο επίκεντρο. Επίσης, αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό σχέδιο για τον καρκίνο και την πρόοδο που έχει γίνει σε αυτό το κομμάτι, επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι μέχρι το 2025 κάθε κράτος-μέλος να μπορεί να έχει ένα τουλάχιστον ολοκληρωμένο κέντρο υγείας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ