Γεγονός η «Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης» | Υγεία - planbemag.gr
Plan Be Mag
Υγεία

Γεγονός η «Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης»

Η δημιουργία του Συλλόγου ατόμων με εμμηνόπαυση με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης» είναι πλέον γεγονός. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2019 και επιχειρεί με την ίδρυσή του να προάγει θέματα που αφορούν κυρίως τη γυναίκα και την εμμηνόπαυση.

elliniki-etaireia-eminopafsis-logoΣκοπός του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών και του ευρέος κοινού, καθώς και η ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών Υγείας γύρω από ζητήματα που αφορούν την εμμηνόπαυση και την παροχή συμπαράστασης και βοηθείας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα, τα οποία προκαλεί η εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση είναι ίσως η σημαντικότερη στιγμή στη ζωή της γυναίκας. Όλες οι γυναίκες που έχουν την τύχη να ζήσουν και να ολοκληρώσουν τον παραγωγικό κύκλο της ζωής τους, θα μεταβούν στην περίοδο της ωριμότητας.

Η περιεμμηνοπαυσιακή περίοδος σηματοδοτεί τεράστιες αλλαγές στη ζωή και τη λειτουργία ολόκληρης της οικογένειας. Το σώμα, η διάθεση, η αντίληψη, οι σχέσεις, τα όνειρα και οι προσδοκίες επαναπροσδιορίζονται. Με την ίδρυση της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης δημιουργείται ένας πόλος αναζήτησης και κυρίως στήριξης με κάθε τρόπο των ατόμων που εμπλεκονται σε αυτές τις αλλαγές.

Προβλήματα αισθητικής, υγείας, ευεξίας και συναισθημάτων, φιλοδοξούμε να αντιμετωπιστούν και να λυθούν μέσα από τη λειτουργία του οργανισμού. Ειδικοί, με τη συμβολή των οποίων ο Σύλλογος θα προσεγγίσει όλα τα ανάλογα θέματα, είναι γυναικολόγοι, ψυχίατροι, καρδιολόγοι, διατροφολόγοι, δερματολόγοι, ενδοκρινολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί και άλλες πολλές ειδικότητες. Ήδη πολλοί γιατροί έχουν αποδεχτεί την πρόταση του Συλλόγου και αποτελούν μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11:00 – 14:00, στο τηλέφωνο 211 1828572.

Τα γραφεία του Συλλόγου είναι στην οδό Σταδίου 51, στην Αθήνα.  

Άλλοι σημαντικοί στόχοι του Συλλόγου είναι:

  • Η στενή επαφή, η αλληλεγγύη και η συνεργασία των μελών του Συλλόγου, είτε προέρχονται από τον επιστημονικό χώρο, είτε από τον χώρο των πασχόντων.
  • Η συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές δομές που ενδιαφέρονται για την μελέτη, έρευνα και θεραπεία των συναισθηματικών ή και σωματικών συμπτωμάτων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και οι οποίες διαθέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να εγγυηθούν την ποιότητα των υπηρεσιών του πάσχοντα.
  • Η ευαισθητοποίηση πολιτικών και θεσμικών οργάνων σχετικά με την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης.
  • Η ενημέρωση και η ενθάρρυνση ασθενών, οι οποίες αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, να συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες που πιθανόν διεξάγονται για την πάθησή τους.