3+1 συμβουλές για προστασία των μωρών και των παιδιών από τον ήλιο! | Υγεία - planbemag.gr
Plan Be Mag
Υγεία

3+1 συμβουλές για προστασία των μωρών και των παιδιών από τον ήλιο!

Για τις βόλτες στην πόλη, για τα παιχνίδια στην παραλία, για κάθε δραστηριότητα εκτός σπιτιού τους καλοκαιρινούς μήνες, η αντηλιακή προστασία του ευαίσθητου δέρματος των μωρών και των παιδιών είναι απαραίτητη. Δείτε 3+1 συμβουλές για την αντηλιακή προστασία των μωρών και των παιδιών και απολαύστε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

1. Αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη & παιδιά
Το βρεφικό δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε σχέση με το δέρμα ενός ενήλικα, καθώς είναι λεπτότερο και έχει μικρότερη ικανότητα για σύνθεση μελανίνης. Ακόμη, ο δερματικός φραγμός, δηλαδή ο βασικός μηχανισμός της επιδερμίδας που παρέχει την προστατευτική δράση στον οργανισμό μας απέναντι σε επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες, δεν έχει ακόμη αναπτύξει τη λειτουργία του στο μέγιστο. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων, ειδικά σχεδιασμένων για μωρά και παιδιά, τόσο για την αντηλιακή τους προστασία όσο και για την καθημερινή τους περιποίηση, κατάλληλων για τον δικό τους τύπο δέρματος. Επιλέξτε αντηλιακό με δείκτη SPF+50, το οποίο μπορεί να παρατείνει τον χρόνο της επαναληπτικής επάλειψης, καθώς και με φίλτρα προστασίας κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας UVA & UVB.

2. Μωρά στον ήλιο τις κατάλληλες ώρες
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο τις ώρες εκείνες που οι ακτίνες του είναι πιο βλαβερές, δηλαδή μεταξύ 10:00 π.μ. και 16:00 μ.μ.. Είναι όμως επίσης σημαντική, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων, σε κάθε βόλτα στην πόλη, στα παιχνίδια στην παραλία ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, η εφαρμογή αντηλιακoύ μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο σε περιοχές του δέρματος που δεν καλύπτονται από ρούχα, καθώς και επαναληπτική χρήση κάθε δύο ώρες ή μετά το κολύμπι ή μετά από εφίδρωση. Ειδικά στην παραλία είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακών ανθεκτικών στο νερό και στην άμμο. Και μην ξεχνάτε, ακόμα και τις ημέρες που έχει συννεφιά δεν πρέπει να παραλείπεται η εφαρμογή αντηλιακού, καθώς οι υπεριώδεις ακτινοβολίες μπορούν να διαπεράσουν ακόμη και τα σύννεφα.

3. Ιδανική προστασία από UVA & UVB
Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA & UVB είναι επιβλαβής για το δέρμα, ιδιαίτερα για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα, γι’ αυτό και οι ειδικοί συστήνουν να προστατεύεται το δέρμα των μωρών με τη χρήση καπέλου και κατάλληλων ενδυμάτων. Παράλληλα, όμως, είναι σημαντική και η σωστή εφαρμογή του αντηλιακού, δηλαδή να γίνεται επάλειψη σε όλα τα μέρη του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο (ακόμα και στα αυτιά, τη μύτη, τα χείλη, τον λαιμό, τα πέλματα και τις παλάμες), ενώ για τα παιχνίδια στην παραλία θα πρέπει να προτιμώνται αντηλιακά ανθεκτικά στο νερό και στην άμμο.

+1 Μετά την παραλία, τι;
Και μετά την παραλία θυμηθείτε ότι είναι απαραίτητη η χρήση προϊόντων “after sun”, ειδικά σχεδιασμένων για τη βρεφική επιδερμίδα, καθώς είναι εμπλουτισμένα με ενυδατικούς παράγοντες και ουσίες που δεσμεύουν την υγρασία, αλλά και με ελαφριά φυσικά έλαια, που κρατούν το δέρμα απαλό χωρίς να εμποδίζουν την αποβολή της θερμότητας.