«4 Εποχές της Αιμοδοσίας» από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Δίνουμε αίμα στις 20 και 21 Οκτωβρίου

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) έχει ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών, με τίτλο «4 Εποχές της Αιμοδοσίας». Στόχος του προγράμματος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών (ιδιαίτερα νέων ηλικιακά ομάδων) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος τόσο σε κανονικές, όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η οργάνωση δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας 4 φορές τον χρόνο, μία ανά εποχή του έτους, έτσι ώστε κάθε εθελοντής αιμοδότης να μπορεί να δίνει αίμα τακτικά 3 με 4 φορές τον χρόνο. Το πρόγραμμα «4 εποχές της Αιμοδοσίας» αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να παγιωθεί μια νέα, πιο σταθερή κουλτούρα εθελοντικής αιμοδοσίας, που θα συμβαδίζει με την εναλλαγή των εποχών του έτους. 4-epoxes-aimodosias-fthinoporines

Το Ε.ΚΕ.Α. καλωσορίζει το Φθινόπωρο με την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει την Κυριακή και τη Δευτέρα 20 και 21 Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 20:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, ένα χώρο εύκολα προσβάσιμο, όπου οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους και λίγο από τον χρόνο τους, χωρίς τους αρνητικούς συνειρμούς που γεννά το περιβάλλον του νοσοκομείου.

Για να δώσεις αίμα, χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών.
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στον γιατρό της αιμοδοσίας.
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει από τότε 4 μήνες.

[Πηγή: http://ekea.gr/]