Μυστικά ομορφιάς από το κόκκινο χαλί! | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Ομορφιά

Μυστικά ομορφιάς από το κόκκινο χαλί!

Λάμψη, ακτινοβολία, φλας, ομορφιά! Μπορεί να μην χρειαστεί να περπατήσουμε σε κόκκινο χαλί, αλλά γιατί να μη δείχνουμε τόσο εντυπωσιακές, αν ξέρουμε όλα τα μυστικά;

Γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη

Η περίοδος των εορτών έχει κάτι το μαγικό! Μια λάμψη μοναδική, που μοιάζει να μας κυριεύει ξαφνικά και να μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα. Αυτή η χαρούμενη διάθεση αντικατοπτρίζεται και στην εμφάνισή μας, καθώς ομολογουμένως θέλουμε να είμαστε πιο όμορφες, να ντυνόμαστε γιορτινά και να περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Πρότυπά μας -ακόμα και για τις πιο low profile από εμάς- δεν είναι άλλες από τις διάσημες γυναίκες που περπατούν στο κόκκινο χαλί και μας κάνουν να ποθούμε το δέρμα τους, το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους. Σαφώς τα γονίδια και οι experts τριγύρω τους παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά στην πράξη, τα μυστικά ομορφιάς και τα τρικ του κόκκινου χαλιού είναι πάνω κάτω τα ίδια. Ας δούμε μερικές συμβουλές και κόλπα που έχουν φτάσει από τους ειδικούς στα δικά μας αυτιά και ας τα εφαρμόσουμε και εμείς στην καθημερινότητά μας, μετατρέποντας τη δική μας μικρή ή μεγάλη έξοδο σε red carpet εμφάνιση!

Πρόσωπο

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι το Α και το Ω. Δε μπορούμε να μιλήσουμε για λάμψη, αν δεν έχουμε άψογη επιδερμίδα. Σαφώς, κάθε επιδερμίδα έχει τις ανάγκες και τα προβλήματά της και αυτά που συχνά της στερούν το επιθυμητό αποτέλεσμα φωτεινότητας, αλλά για κάθε περίπτωση υπάρχει μια λύση και για όλες τις περιπτώσεις υπάρχει μια ομάδα κανόνων. Κανένα από τα red carpet πρόσωπα που θαυμάζουμε δεν έχει αποκτήσει τη λάμψη τελευταία στιγμή. Όλα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα περιποίησης και παρακολούθηση από ειδικούς. Όμως, μυστικά της τελευταίας στιγμής κάνουν την εικόνα τους ακόμη καλύτερη. Ένα πολύ κοινό μυστικό είναι το peeling των προηγούμενων ημερών. Όχι την ίδια μέρα ώστε να μην αφήσει ερεθισμούς, αλλά όχι και πολύ μακριά χρονικά για να μη γεμίσει πάλι το δέρμα νεκρά κύτταρα. Ένα καλά απολεπισμένο δέρμα έχει εξ ορισμού πολύ καλύτερη εικόνα. Επίσης, οι μάσκες παίζουν σημαντικότατο ρόλο. Μια μάσκα μισή ώρα πριν το μακιγιάζ θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα και δημιουργεί άψογο καμβά για να στρώσουν τα προϊόντα. Φυσικά, οι κρέμες για άμεσο λίφτινγκ, αλλά και προϊόντα χειλιών που κάνουν στιγμιαίο plumping, κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο μεγάλα, αφού προκαλούν ένα αθώο οίδημα που αφήνει πίσω του μια πιο ελκυστική εικόνα.

Σώμα

Οι σημαντικές εμφανίσεις απαιτούν μια προεργασία όσον αφορά το σώμα και αυτή προϋποθέτει καλή διατροφή για να αποφύγουμε το φούσκωμα και να έχουμε όμορφη σιλουέτα, αλλά και συστηματική ενυδάτωση του σώματος για λαμπερά άκρα. Για να γίνει η ενυδάτωση με επιτυχία, χρειάζεται να προηγηθεί μια καλή απολέπιση που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, θα προετοιμάσει την επιδερμίδα για την ενυδατική δράση και θα επαναφέρει τη λιπαρότητα. Χωρίς την κατάλληλη απολέπιση, η περιποίηση του σώματος δε φτάνει ποτέ σε καλό επίπεδο. Σε μια απολεπισμένη επιδερμίδα τα προϊόντα ενυδάτωσης διπλασιάζουν τη δράση τους και το δέρμα μας είναι και δείχνει υπέροχο. Τα μυστικά στο κόκκινο χαλί, όμως, δεν τελειώνουν εδώ! Οι celebrities φροντίζουν -και μας παροτρύνουν να τους ακολουθήσουμε- όταν έχουν τα άκρα τους εκτεθειμένα να μην τα αφήνουν ποτέ χωρίς να κάνουν το απαραίτητο highlighting, ακόμα και αν αυτό γίνεται με προϊόντα προσώπου! Ένα illuminator και γιατί όχι μερικές σκιάσεις για να φαίνονται πιο αδύνατες οι γάμπες, είναι μέσα στα απαραίτητα κόλπα. Τέλος, αφού έχουν ετοιμαστεί, γυμνάζονται έντονα για μερικά λεπτά, ώστε να τονωθούν οι μύες, να αποκτήσουν το οίδημα της απότομης προσπάθειας και να δώσουν στις γραμμώσεις αφορμή να φανούν και να εντυπωσιάσουν.

Μαλλιά

Στα περιοδικά και στις φωτογραφίσεις φαίνονται τόσο φυσικά και ανεπιτήδευτα, όμως για όσους ξέρουν καλά το παιχνίδι του επιμελώς ατημέλητου, η προετοιμασία δεν είναι απλή υπόθεση! Τα μαλλιά πρέπει να είναι και να δείχνουν υγιή, γι’ αυτό η φροντίδα με μάσκες είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα. Χτενίσματα, όπως φυσικοί κυματισμοί ή vague προϋποθέτουν θερμικές εργασίες που τα ταλαιπωρούν, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση προϊόντων που λειτουργούν ως πέπλο προστασίας. Η συστηματική χρήση αυτών των προϊόντων φροντίζει τα μαλλιά και συμβάλλει στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού look. Ένα μυστικό που πολλοί κομμωτές χρησιμοποιούν είναι “τα μαλλιά της επόμενης μέρας”. Πρόκειται για το τρικ χτενίσματος των μαλλιών που έχουν λουστεί το προηγούμενο βράδυ και όχι λίγο πριν το χτένισμα, καθώς αυτή η τακτική δείχνει να δίνει καλύτερο αποτέλεσμα στο “ψήσιμο” των μαλλιών με την πρέσα ή το ψαλίδι και κρατάει περισσότερο. Μερικές ακόμη σημαντικές συμβουλές είναι το λούσιμο με κρύο νερό, ο κρύος αέρας σε κάθε τέλος χτενίσματος, ενώ το serum ή η σιλικόνη στις άκρες για φινίρισμα βάζει μια άψογη τελεία στην προσπάθεια.

Μακιγιάζ

Η λάμψη δε μπορεί να έρθει χωρίς την κατάλληλη συμβολή του μακιγιάζ. Οι υφές, τα χρώματα και οι συνθέσεις έρχονται για να μας δώσουν μια εικόνα που ακτινοβολεί ομορφιά, αρκεί να ξέρουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία του μακιγιάζ. Η αλαβάστρινη επιδερμίδα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας και εκεί πρέπει να επενδύσουμε. Πρώτο βήμα που κανένας expert δεν παραλείπει, είναι το Primer και αυτό γιατί η τελειότητα και η διάρκεια στο αποτέλεσμα είναι δύσκολο να επιτευχθούν αλλιώς. Έπειτα, η σωστή κάλυψη, το κατάλληλο concealing και οι όμορφες αποχρώσεις στα ζυγωματικά είναι απαραίτητα, αλλά η λάμψη που θα κάνει τη διαφορά θα έρθει μόνο μέσω των Highlighters. Με το κατάλληλο πινέλο και τον τονισμό των σημείων όπου πετάγονται τα κόκκαλά μας -ζυγωματικά, κόκκαλα φρυδιών, πιγούνι, μύτη- θα πετύχουμε υπέροχο αποτέλεσμα λάμψης και θα λάμπουμε και στις φωτογραφίες. Ένα κόλπο των make up artists είναι να κάνουν Highlighting με Concealer σε σημεία όπως οι κόγχες της μύτης, τα πλαϊνά του στόματος και το άνω χείλος, για φωτεινότητα στις περιοχές και για πιο νεανική εμφάνιση.