Beauty-on-the-go Ομορφιά σε μια καθημερινότητα υψηλών ταχυτήτων | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Ομορφιά

Beauty-on-the-go
Ομορφιά σε μια καθημερινότητα υψηλών ταχυτήτων

Σε μια καθημερινότητα που τρέχει με υψηλές ταχύτητες, η εμφάνισή μας παραμένει προτεραιότητα. Είναι στο χέρι μας να τη διατηρήσουμε, αξιοποιώντας μυστικά περιποίησης και θησαυρούς ομορφιάς που υπάρχουν γύρω μας.

Γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη

Οι απαιτήσεις γύρω από το γυναικείο φύλο είναι πλέον πολύ υψηλές, ας το παραδεχτούμε. Μια γυναίκα “πρέπει” να είναι άψογη όλες τις ώρες της ημέρας, όποιες κι αν είναι οι υποχρεώσεις που έχει να φέρει εις πέρας, όσοι κι αν είναι οι παράλληλοι ρόλοι που έχει να υπηρετήσει, όσο λιγοστός κι αν είναι ο χρόνος που έχει να αφιερώσει στον εαυτό της. Στα μάτια των άλλων, η εικόνα της οφείλει να είναι τέλεια, ακόμη κι αν είναι πλέον βράδυ και η ίδια έχει ξυπνήσει από τις 6 το πρωί για να τα προλάβει όλα.
Σε αυτό το παιχνίδι τελειότητας, έχουμε κι εμείς τις δικές μας απαιτήσεις. Κι εμείς θέλουμε να είμαστε όμορφες για τους ανθρώπους που αγαπάμε και συναναστρεφόμαστε, αλλά κυρίως για τους εαυτούς μας, γιατί θέλουμε να νιώθουμε καλά με την εικόνα μας. Το ευχάριστο είναι πως πλέον έχουμε βρει τρόπους να διατηρούμε την ομορφιά μας και να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, ακόμη κι αν είμαστε όλη μέρα στον δρόμο, με ξεκάθαρο ανταγωνιστή μας τον χρόνο.

Θέτοντας τις σωστές βάσεις
Για να καταστρώσουμε μια στρατηγική ομορφιάς που θα μας “σώσει” σε μια καθημερινότητα υψηλών ταχυτήτων, θα πρέπει να έχουμε εξαρχής ορίσει τις σωστές βάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Μα, φυσικά, να ξεκινήσουμε την ημέρα μας θέτοντας τα σωστά θεμέλια στην περιποίηση, στο μακιγιάζ και στη φροντίδα των μαλλιών μας, ακόμη και αν αυτό μας “αναγκάσει” να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο το πρωί.
Το να βιαστούμε το πρωί και να προσπαθούμε όλη την ημέρα να σώσουμε αυτά που δεν κάναμε σωστά, θα μας δημιουργήσει αρχικά άγχος και, δεύτερον, δε θα μας οδηγήσει στην εικόνα που επιθυμούμε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αφιερώσουμε χρόνο το πρωί για ένα μπάνιο που θα μας αναζωογονήσει και θα μας ξυπνήσει, και έπειτα να συνεχίσουμε με το μακιγιάζ και τα μαλλιά μας.
Τις μέρες που έχουμε βγει εκτός χρόνου ή το πρόγραμμά μας είναι πιο σφιχτό, είναι καλύτερα να επιλέξουμε μια ασφαλή επιλογή και για τα δύο, χωρίς να περάσουμε σε πειραματισμούς. Ένα χτένισμα που μας αρέσει και δεν χρειάζεται πολύ styling, καθώς και ένα μακιγιάζ που δεν απαιτεί πολλές τεχνικές, είναι μια ασφαλής λύση για να νιώθουμε σίγουρες και όμορφες, χωρίς να βγούμε εκτός προγράμματος. Ας έχουμε, λοιπόν, πάντα σε άμεση πρόσβαση ρούχα που ταιριάζουν με την εύκολη αλογοουρά μας, όπως και το κοραλλί κραγιόν μας, που μας φωτίζει με μια μόνο κίνηση. Οι πειραματισμοί και η διάθεση για αλλαγές στην εικόνα μας είναι κάτι που όλες υποστηρίζουμε, αρκεί να βρούμε τον σωστό χρόνο για να τα εκτελέσουμε.
Σχετικά με τη φροντίδα του προσώπου μας, το πιο σημαντικό βήμα είναι η σωστή ενυδάτωση και απολέπισή του, αφού κανένα μακιγιάζ δεν πρόκειται να δείχνει όμορφο σε μια αφυδατωμένη, τραχιά και γεμάτη ανάγκες επιδερμίδα.

Μικροί θησαυροί ομορφιάς
Είναι μερικές μικρές, απλές, εύκολες κινήσεις που δίνουν αμέσως άλλο αέρα στην εμφάνισή μας μέσα στην ημέρα. Η ευκολία των κινήσεων αυτών ενισχύεται και από τη βιομηχανία καλλυντικών που έχει εφοδιάσει την αγορά με προϊόντα με ιδανική χρήση και ιδανικό μέγεθος, ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό. Το άρωμά μας σε συσκευασία ταξιδίου ή σε μικρό μπουκάλι μπορεί αμέσως να ανανεώσει την παρουσία μας μέσα σε έναν χώρο και να φρεσκάρει τη δική μας διάθεση, αλλά και των γύρω μας. Μην ξεχνάμε πως η όσφρηση αποδεικνύεται σημαντικότατη όταν πρόκειται για την πρώτη εντύπωση που κάνουμε σε έναν άνθρωπο (πολύ σημαντικό για τις επαγγελματικές μας συναναστροφές), μέχρι και στο πώς συνδέεται μια μυρωδιά με έναν άνθρωπο (πολύ σημαντικό για τις πιο προσωπικές μας σχέσεις).
Μια κρέμα χεριών μπορεί να μοιάζει πολυτέλεια ή να δείχνει δευτερεύουσα ανάγκη ομορφιάς, όμως η εικόνα των χεριών μας είναι πολύ σημαντική για την κοινωνική μας ζωή. Γι’ αυτό και πρέπει να δείχνουν άψογα. Η εφαρμογή της ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τα ενυδατώσει και θα τους χαρίσει ένα διακριτικό άρωμα που θα φρεσκάρει ακόμη και την ατμόσφαιρα γύρω από εμάς, ενώ μπορούμε να την έχουμε πάντα μαζί μας.
Το ίδιο ισχύει και για άλλα προϊόντα που διακρίνονται για τη χρηστικότητά τους, καθώς μπορούμε να τα έχουμε πάντα μαζί μας, όπως ένα face mist που μας ενυδατώνει και μας φρεσκάρει μέσα από ένα περιποιητικό πέπλο που απλώνεται στο πρόσωπό μας για να μας αναζωογονήσει. Άλλα τέτοια προϊόντα που μας κάνουν να είμαστε gorgeous-on-the-go είναι τα διάφορα στικ ματιών που ενυδατώνουν την περιοχή κάτω από τα μάτια και διώχνουν την όψη κούρασης που έχει συσσωρευτεί έπειτα από τις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, ενώ μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και πάνω από το μακιγιάζ μας.
Το ίδιο εφέ έχει και ένα lip balm που έρχεται να ανανεώσει τη χαμένη υγρασία στα χείλη μας και να τα κάνει πιο ελκυστικά και… πειστικά όσο διαπραγματευόμαστε ένα deal στη δουλειά. Τέλος, ένα dry shampoo μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο και ιδιαίτερα θαυματουργό όταν δεν υπάρχει χρόνος για λούσιμο ή όταν είμαστε συνέχεια στον δρόμο, καθώς με μερικά ψεκάσματα μπορεί να ανανεώσει το χτένισμά μας όπου κι αν είμαστε!

Το σωστό touch-up
Ένα πολύ σημαντικό μυστικό για τη διατήρηση της ωραίας εμφάνισης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, είναι ο τρόπος με τον οποίο φρεσκαριζόμαστε. Είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτούμε σωστά τον περιορισμένο χρόνο που διατίθεται καθημερινά για να κάνουμε τα απαραίτητα touch-ups, χωρίς να περνάμε σε “μπαλώματα”.
Αρχικά, σε σχέση με το μακιγιάζ, θα πρέπει πάντα να καταφεύγουμε σε σημεία με πολύ καλό φως, καθώς το αυτοκίνητο ή oι τουαλέτες χωρίς καλό φωτισμό θα μας οδηγήσουν σε μια εικόνα που όχι μόνο δεν θα καλύψει την κούραση της ημέρας, αλλά πιθανότατα θα μας αφήσει και με μια όψη χειρότερη από εκείνη πριν το φρεσκάρισμα.
Είναι επίσης σημαντικό να μην πάμε να χτίσουμε ένα μακιγιάζ από την αρχή, αλλά να μείνουμε στο επιτυχημένο τρίπτυχο “πούδρα-ρουζ-κραγιόν”, που ουσιαστικά ανανεώνει την εικόνα μας χωρίς να απειλεί ό,τι έχουμε φτιάξει το ίδιο πρωί. Αν θέλουμε να δώσουμε ένταση γιατί έχει προκύψει βραδινή έξοδος, τότε eyeliner και πιο έντονο κραγιόν μπορούν να κάνουν τη διαφορά, και να εφαρμοστούν πολύ εύκολα και απλά, όπου και αν είμαστε.