Beauty@Home: Υπηρεσίες Ομορφιάς επαγγελματικών προδιαγραφών στο σπίτι! | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Beauty@Home
Ομορφιά

Beauty@Home: Υπηρεσίες Ομορφιάς επαγγελματικών προδιαγραφών στο σπίτι!

Πλέον δεν χρειάζεται να είμαστε μόνο εκτός σπιτιού και εντός των τειχών κάποιου εξειδικευμένου κέντρου, για να πούμε ότι απολαμβάνουμε υπηρεσίες ομορφιάς επαγγελματικών προδιαγραφών. Αντιθέτως, ζούμε σε μια εποχή που έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε στα χέρια μας εργαλεία, συνθέσεις, συστατικά και μυστικά ομορφιάς που απογειώνουν την καθημερινή μας περιποίηση και μας οδηγούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Άρτεμις ΚαράγιαννηΆρτεμις Καράγιαννη

Πλέον δεν χρειάζεται να είμαστε μόνο εκτός σπιτιού και εντός των τειχών κάποιου εξειδικευμένου κέντρου, για να πούμε ότι απολαμβάνουμε υπηρεσίες ομορφιάς επαγγελματικών προδιαγραφών. Αντιθέτως, ζούμε σε μια εποχή που έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε στα χέρια μας εργαλεία, συνθέσεις, συστατικά και μυστικά ομορφιάς που απογειώνουν την καθημερινή μας περιποίηση και μας οδηγούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Θεραπείες προσώπου

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς όταν μας κοιτάζει και γενικώς μας συναναστρέφεται, γι’ αυτό και η φροντίδα της δεν παύει ποτέ να είναι πολύ σημαντική για εμάς. Οι επιστήμονες της ομορφιάς το γνωρίζουν καλά και επενδύουν σε αυτό, χαρίζοντάς μας τεχνικές και φόρμουλες που ανανεώνουν το δέρμα, δίνοντας πολύτιμα αποτελέσματα. Μια ευτυχής προέκταση αυτής της συνθήκης είναι το γεγονός ότι μπορούμε πλέον να προσφέρουμε υπηρεσίες ενυδάτωσης, αντιγήρανσης και άλλων τεχνικών ανανέωσης της επιδερμίδας και στο σπίτι μας, με φόρμουλες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε πολλά τις υπηρεσίες των ιατρείων.

Φυσικά, η συμβολή δερματολόγου και οι ιατρικές θεραπείες είναι πάντα ανώτερες, αλλά πλέον, με την καθοδήγηση των ειδικών, έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας συστατικά όπως η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ, τα οποία συμβάλλουν στην ανανέωση σε καθημερινή βάση, πάντα ακολουθώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Παράλληλα, οι καινούργιες θεραπείες στα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση στη φροντίδα προσώπου, έχοντας μάλιστα και τον χαρακτήρα της θεραπείας μέσα από μονοδόσεις, από εφαρμογές με εργαλεία κ.λπ., φέρνοντας έναν αέρα ιατρικής αισθητικής στο μπάνιο μας. Όλα αυτά πρέπει να εκτελούνται σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες που τα συνοδεύουν, αλλά και με ελέγχους ασφαλείας πριν από την εφαρμογή τους, για εντοπισμό τυχόν αλλεργιών και ερεθισμών.

Βαμμένα μαλλιά

Το βάψιμο των μαλλιών έχει γίνει πια μια απλή και απολαυστική υπόθεση στο σπίτι. Ακόμη και αν είμαστε λάτρεις της εμπειρίας του κομμωτηρίου (μεταξύ μας, αυτή η επίσκεψη πάντα μας δίνει το «κάτι παραπάνω»), τα προϊόντα για βαφή και περιποίηση μαλλιών στο σπίτι έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο.

Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να έχουμε στο ντουλάπι μας την απόχρωση που μας ταιριάζει για ανανέωση ρίζας, αλλά και τις πλούσιες συνθέσεις που βοηθούν τα βαμμένα μαλλιά να διατηρήσουν το χρώμα τους για περισσότερο καιρό. Παρόλα αυτά, και εδώ χρειάζεται προσοχή: Δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε μεγάλες αλλαγές στο σπίτι χωρίς τη συμβολή του ειδικού, γιατί αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και ως προς το αποτέλεσμα, και ως προς τη διατήρηση της ποιότητας της τρίχας μας σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, οι αναμείξεις χρωμάτων και οι συνεχείς βαφές δεν συνιστούν καλές πρακτικές. Επίσης, σε ό,τι αφορά τις leave-in θεραπείες και μάσκες για διατήρηση της ζωντάνιας του χρώματος, είναι απαραίτητο να ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες, αν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα.

Αποτρίχωση

Μια πονεμένη ιστορία για πολλές από εμάς, καθώς η απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα χωρίς να μεσολαβήσει το ξυράφι είναι μια διαδικασία που χρειάζεται προσοχή. Στις μέρες μας αυτό δεν είναι πια ούτε δύσκολο, ούτε επίπονο, καθώς οι διαδικασίες αποτρίχωσης με ταινίες είναι πλέον απλές και ασφαλείς.

Παράλληλα, όμως, η βιομηχανία των καλλυντικών έχει χαρίσει σε όσες γυναίκες τις επιλέγουν, τις μεθόδους Laser μέσω συσκευών αποτρίχωσης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σαλόνι του σπιτιού μας. Είναι αποτελεσματικές, εύκολες στη χρήση και απολύτως ασφαλείς, αν ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή, ενώ αποτελούν την ιδανική λύση για άμεση αποτρίχωση ανάμεσα σε συνεδρίες σε ειδικά κέντρα.

Εκεί, λοιπόν, που κάποιες εμφανίσεις χαλάνε τη διάθεσή μας προκαλώντας πρακτικές δυσκολίες, έρχονται αυτά τα ασφαλή εργαλεία να δώσουν μια… ανάσα ομορφιάς, αρκεί να τηρούμε τις συμβουλές του γιατρού μας και να μην το παρακάνουμε!

Σμίλευση σώματος

Μια κατηγορία προϊόντων που απασχόλησε πολύ στα ’90s και ’00s, αλλά μετά χάθηκε χωρίς ημερομηνία επιστροφής.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η αγορά επανασυστήνει τα προϊόντα σμίλευσης και βελτίωσης της όψης του δέρματος, χωρίς όμως μεγάλες υποσχέσεις για τέλειο σώμα σε χρόνο-ρεκόρ. Αντιθέτως, υπόσχονται καλύτερη εικόνα, αλλά και ενίσχυση των αποτελεσμάτων γυμναστικής και διατροφής.

Ο κανόνας, λοιπόν, για την εφαρμογή τέτοιων προϊόντων είναι η ταυτόχρονη αλλαγή του τρόπου ζωής, αν θέλουμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα και να κάνουμε τον χρόνο, το κόστος και γενικώς την όλη επένδυση στην κοσμετολογία του σώματος να αξίζει.

Αυτομαύρισμα

Η μαυρισμένη επιδερμίδα είναι ελκυστική, αλλά συχνά είναι δύσκολο και χρονοβόρο να την αποκτήσεις. Τα προϊόντα αυτομαυρίσματος έχουν έρθει να αντικαταστήσουν την αμφιλεγόμενη διαδικασία του solarium, καλύπτοντας μία σημαντική ανάγκη ομορφιάς. Αν και για πολλούς δερματολόγους ούτε αυτά αποτελούν την καλύτερη επιλογή, είναι σίγουρα προτιμότερα από το solarium ή την απεριόριστη έκθεση στον ήλιο.

Η εφαρμογή των προϊόντων αυτών χρειάζεται ειδική προετοιμασία για να είναι επιτυχημένη: καλός καθαρισμός, απολέπιση για απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και εφαρμογή σε όλη την επιδερμίδα για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Κάποια απαιτούν καλό στέγνωμα, άλλα χρειάζονται ειδικά γάντια – όλα, όμως, έρχονται με ειδικές οδηγίες, χαρίζοντας γοητευτικό χρυσαφένιο χρώμα, ώστε να μας κρατήσουν έστω και λίγο μακριά από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.