Ομορφιά «νέας γενιάς» | Εξελιγμένη περιποίηση φιλική προς το δέρμα και τη συνείδησή μας
Plan Be Mag
Ομορφιά

Ομορφιά «νέας γενιάς»: Εξελιγμένη περιποίηση, φιλική προς το δέρμα και τη… συνείδησή μας

Τα τελευταία χρόνια, το νεσεσέρ μας έχει γεμίσει με σύγχρονα μυστικά ομορφιάς, πρωτοποριακά προϊόντα και καινοτόμες συσκευές. Ναι, είμαστε beauty lovers της νέας εποχής, και είμαστε ενθουσιασμένες με αυτό!

Άρτεμις ΚαράγιαννηΆρτεμις Καράγιαννη

Πριν από κάποια χρόνια, αναζητούσαμε τα μυστικά ομορφιάς που έκαναν τις γιαγιάδες και τις προγιαγιάδες μας να λάμπουν, παρά την έλλειψη καλλυντικών, θεραπειών και τεχνογνωσίας. Αυτά τα vintage μυστικά ήταν κληρονομιά και θησαυρός για όλες τις νεότερες γενιές, και τα περισσότερα από αυτά όντως ήταν αποτελεσματικά. Σήμερα έχουμε λίγο ανατρέψει αυτή τη λογική και αναζητούμε ό,τι πιο σύγχρονο, ό,τι πιο τελευταίο και ό,τι πιο πρωτοποριακό.

Πράγματι, η εποχή μας είναι γεμάτη tricks, προϊόντα, συσκευές και μυστικά που βασίζονται στην πολύχρονη εμπειρία, στην τεχνολογία και στη γνώση, με πολλά από αυτά να έχουν εισβάλει στην καθημερινότητά μας, για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και την εικόνα μας πιο όμορφη.

Τεχνολογία βιο-μιμητισμού

Μια υπέροχη ανακάλυψη που χάραξε τη νέα εποχή στην Kοσμετολογία είναι και η τεχνολογία που κατάφερε να μιμηθεί τις φυσικές, βιολογικές διαδικασίες του οργανισμού και της επιδερμίδας. Έτσι, με συγκεκριμένες συνθέσεις και συστατικά, έγινε εφικτή η «αντιγραφή» όσων εκ φύσεως συμβαίνουν υπέρ της υγείας και της νεανικής όψης της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η μάχη για ένα καλύτερο δέρμα μέσα από διαδικασίες απολύτως συμβατές με τη φύση μας.

Αυτή η τεχνολογία αποδείχθηκε παγκόσμια καινοτομία, την οποία υιοθέτησαν πολλές μάρκες καλλυντικών φέρνοντας, μέσα από μια φυσική διαδικασία, καταπληκτικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας.

«Έξυπνα» προϊόντα

Μέσα στα χρόνια η βιομηχανία των καλλυντικών κατάφερε να εξελίξει τη γνώση και να συνδυάσει λειτουργίες και αποτελέσματα δύο ή περισσότερων προϊόντων σε ένα. Αυτό δεν μείωσε μόνο τον χρόνο εφαρμογής, αλλά και το κόστος απόκτησης καλλυντικών, με αποτέλεσμα να έχουμε στα χέρια μας προϊόντα που μας προσφέρουν πολλαπλές δράσεις, χωρίς να απαιτούν περισσότερη ώρα για τη διαμόρφωση της εικόνας που επιθυμούμε.

Τέτοια προϊόντα βρίσκουμε και στη φροντίδα του δέρματος, αλλά και στο μακιγιάζ. Ειδικά, δε, στο κομμάτι της περιποίησης, η συνδυαστική δράση αποδεικνύεται σωτήρια, καθώς φάνηκε πως ο μειωμένος χρόνος και το μειωμένο κόστος έλυσε τα χέρια πολλών γυναικών που, για διάφορους λόγους, δεν ακολουθούσαν ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς.

Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, πόσο βοηθητικό είναι να έχουμε και κρέμα ματιών, και primer σκιάς, και concealer κάλυψης με μία μόνο εφαρμογή, την ίδια στιγμή που το serum μας δρα κατά των σημαδιών ακμής, των δυσχρωμιών και των σημαδιών γήρανσης. Και αυτά είναι μόνο δύο από τα πολλά παραδείγματα έξυπνων προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Double cleansing

Ακόμη και οι πιο απλές διαδικασίες περιποίησης έχουν βρει την τελειότερη εφαρμογή τους μέσα στα χρόνια. Ο καθαρισμός είναι μία από αυτές τις διαδικασίες, με τα αποτελέσματά του να είναι πλέον αδιαμφισβήτητα όταν αυτός γίνεται σωστά και τακτικά. Αυτός είναι και ο λόγος που, την τελευταία δεκαετία, οι beauty experts μιλούν πολύ για double cleansing, τον διπλό δηλαδή καθαρισμό που έχει ρίζες στην κορεάτικη και ιαπωνική κουλτούρα, με τις γυναίκες αυτών των χωρών να φημίζονται για τις υπέροχες, πορσελάνινες επιδερμίδες τους.

Ενώ δεν πρόκειται για μια νέα τακτική, τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει δυναμικά και έχει βρει μια σύγχρονη εφαρμογή, συστήνοντας να εφαρμόσουμε δύο βήματα στη διαδικασία καθαρισμού μας, ένα με προϊόν που έχει βάση το λάδι και ένα με προϊόν που έχει βάση το νερό. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα καθαρίζεται σε βάθος και είναι έτοιμο να δεχθεί όλα τα υπόλοιπα βήματα φροντίδας, απορροφώντας όλα τα συστατικά των προϊόντων που θα ακολουθήσουν στο έπακρον.

Με λίγα λόγια, ο διπλός καθαρισμός δεν αφήνει περιθώρια λάθους στη διαδικασία απαλλαγής μακιγιάζ και ρύπων, δημιουργώντας τον ιδανικό καμβά για τη φροντίδα που τόσο πολύ έχει ανάγκη η σύγχρονη επιδερμίδα.

Εργαλεία καθαρισμού

Η τεχνολογία στο κομμάτι της ομορφιάς είναι το απόλυτο big hit της δεκαετίας. Ο καθαρισμός προσώπου συνέχιζε να αποδεικνύεται ένα από τα πιο σπουδαία βήματα στη ρουτίνα περιποίησης και όσο οι έρευνες έρχονταν στο φως της δημοσιότητας, τόσο υπογραμμιζόταν και η σημασία του.

Αυτό δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τις εταιρείες καλλυντικών και, για αυτό, προσπάθησαν να εφεύρουν συσκευές που θα βοηθήσουν στον αποτελεσματικότερο και βαθύτερο καθαρισμό. Και, φυσικά, τα κατάφεραν!

Η αγορά μάς προτείνει πλέον μοναδικά και καινοτόμα εργαλεία καθαρισμού με εκπληκτικά αποτελέσματα, καθώς επιτυγχάνουν κινήσεις και ταχύτητες που θα ήταν αδύνατον να εφαρμοστούν από τα χέρια μας ή οποιοδήποτε άλλο χειροκίνητο εργαλείο. Οι δονήσεις, το μασάζ, οι παλμοί και όλα όσα συνοδεύουν αυτές τις συσκευές φέρνουν μοναδικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα, καθώς πέρα από μοναδικό καθαρισμό, προσφέρουν και αναζωογόνηση, χάρη στο μασάζ και τις μαλάξεις που συνοδεύουν την εφαρμογή τους. Όταν, μάλιστα, συνδυάζονται και με τις υπέροχες συνθέσεις καθαριστικών προϊόντων που υπάρχουν πλέον στα ράφια καταστημάτων καλλυντικών και φαρμακείων, αντιλαμβανόμαστε πόσο θετικά είναι τα νέα για την επιδερμίδα μας.

Εργαλεία Skincare

Πέρα από τα εργαλεία στο κομμάτι του καθαρισμού, ενθουσιασμό προκαλούν και τα εργαλεία που βοηθούν στην εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης, απογειώνοντας το κομμάτι της αντιγήρανσης και της αναζωογόνησης της επιδερμίδας μας.

Τα διάφορα εργαλεία που έχουν ξεκινήσει από το εξωτερικό πριν κάποια χρόνια και πλέον τα βρίσκουμε σε πολλά ελληνικά μπάνια, καταφέρνουν με τα υλικά τους, τη θερμοκρασία τους και τον τρόπο εφαρμογής τους να βοηθήσουν τα προϊόντα μας να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα και να ανανεώσουν το πρόσωπό μας, χάρη στη λεμφική και μυϊκή διέγερση. Η τιμή τους μπορεί να φαίνεται κάποιες φορές υψηλή, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για εργαλεία που δεν έχουν ημερομηνία λήξης, χρησιμοποιούν πολύτιμα υλικά, όπως κρυστάλλους, και έχουν θεαματικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα.

Φυσικές συνθέσεις

Ο σεβασμός στη Φύση είναι ένα από τα πιο σπουδαία επιτεύγματα των τελευταίων ετών. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να αφήσει ανεπηρέαστη και τη βιομηχανία της ομορφιάς. Οι vegan συνθέσεις, οι cruelty-free προτάσεις των μαρκών και η φυσικότητα στις φόρμουλες που ακολουθείται από τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς φορείς, έχουν εμπλουτίσει τα ράφια των καλλυντικών και έχουν κάνει τη ζωή μας πιο φιλική προς τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Πέρα από αυτό, τα καλλυντικά αυτά, πέρα από το περιβάλλον, σέβονται και την επιδερμίδα μας, καθώς οι φυσικές συνθέσεις είναι απαλλαγμένες από χημικά που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας και ενέχουν κινδύνους που συχνά αγνοούμε ή δεν έχουμε δει ακόμη στο σύνολό τους.

Η φυσικότητα των καλλυντικών έχει και προηγμένη αποτελεσματικότητα, αφού αξιοποιεί στο μέγιστο την αποτελεσματικότητα των φυσικών συστατικών, τα οποία μέσα στους αιώνες έχουν αποδειχθεί ευεργετικά στο κομμάτι της περιποίησης. Πλέον, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνολογίες, μπορούν να δημιουργούν υπέροχα καλλυντικά και προϊόντα, τα οποία γεμίζουν ομορφιά το νεσεσέρ και… τη συνείδησή μας.