Smart Beauty! | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Ομορφιά

Smart Beauty!

Προϊόντα με νοημοσύνη και έξυπνες συνθέσεις που αποδεικνύουν πως οι εποχές που είχαμε ένα καλλυντικό για κάθε χρήση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη 

Σε πολλούς τομείς της ζωής μας συναντάμε την ικανοποίηση της πολυχρηστικότητας και της πολυπραγμοσύνης, είτε αυτό αφορά αντικείμενα είτε ακόμη και ανθρώπους. Όταν μια συσκευή προσφέρει περισσότερες από μία χρήσεις, ικανοποιούμαστε και την επιλέγουμε ανάμεσα σε άλλες, ενώ, όταν ένας συνεργάτης μας έχει την ικανότητα να εκτελεί με επιτυχία περισσότερους από έναν ρόλους, τότε τον θέλουμε κοντά μας. Ένας ακόμη τομέας που έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη συζήτηση, είναι και η κοσμητολογία. Πλέον, “έξυπνα” προϊόντα ομορφιάς έρχονται στην αγορά για να αποδείξουν πως μπορούμε να ικανοποιήσουμε περισσότερες από μία ανάγκες μας με μια σύνθεση και να μη χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία για να επιτύχουμε όλα όσα θέλουμε στην ομορφιά μας. Ας δούμε μερικά τέτοια προϊόντα και τους σωστούς τρόπους για να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας περιποίηση.

Πρόσωπο

Οι γυναίκες μπορούν πλέον να βρουν υπέροχα προϊόντα για τη φροντίδα του προσώπου τους. Η τεχνολογία και επιστήμη έχουν καταστήσει τις συνθέσεις, τις υφές, τα αρώματα, ακόμα και την εμπειρία στην εφαρμογή ιδιαίτερα ελκυστικά, ενώ οι “έξυπνες” προτάσεις των εταιριών καλλυντικών είναι ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών. Μια σημαντική απόδειξη για όλα τα παραπάνω είναι οι κρέμες BB και CC που συνδυάζουν πολλαπλές χρήσεις, δίνοντας σε μία μόνο εφαρμογή του προϊόντος περισσότερα από ένα αποτελέσματα: ενυδάτωση σε συνδυασμό με κάλυψη, προστασία από τον ήλιο ή ακόμη και αντιγηραντική δράση, κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και τα καλλυντικά κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της απαιτητικής μας καθημερινότητας. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η δυνατότητα προσαρμογής του προϊόντος στην εκάστοτε επιδερμίδα, με αποτέλεσμα διαφορετικές αποχρώσεις δέρματος να καλύπτονται χάρη στις έξυπνες συνθέσεις που προσαρμόζονται στον τόνο της επιδερμίδας. Παράλληλα, ενυδατικές κρέμες που λειτουργούν και ως μάσκες, όταν εφαρμόζονται σε μεγαλύτερη ποσότητα, έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητές, την ίδια στιγμή που και η λειτουργία τους ως primers, για να προετοιμάσουν κατάλληλα την επιδερμίδα για το μακιγιάζ, τα κάνει αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινής περιποίησης. Τέλος, προϊόντα που συνδυάζουν το serum και την κρέμα σε μια φόρμουλα, όχι μόνο μας αφήνουν με λίγα περισσότερα ευρώ στην τσέπη, αλλά μας κερδίζουν χρόνο και προσπάθεια σε μια εποχή που το πρώτο είναι σπάνιο και το δεύτερο τείνουμε να μην το στερούμε από τη φροντίδα μας.

Σώμα

Το σώμα μας έχει τις δικές του απαιτήσεις και σε αυτές έχει προσαρμοστεί και η βιομηχανία των καλλυντικών. Η αγορά δεν είναι χωρισμένη πλέον σε ξεκάθαρες κατηγορίες, αλλά προτείνει προϊόντα που συνδυάζουν χρήσεις: κρέμες σύσφιξης και κατά της κυτταρίτιδας σε μια σύνθεση αντικαθιστούν τα μεμονωμένα προϊόντα, ενώ αντηλιακά που έχουν παράλληλη αντιγηραντική δράση δείχνουν να μας κινούν το ενδιαφέρον. Παράλληλα, τα λάδια σώματος δεν έχουν στόχο μόνο να μας ενυδατώσουν, αλλά να αντικαταστήσουν το άρωμά μας, να χαρίσουν λάμψη και να κάνουν τα άκρα μας να μοιάζουν ιδιαίτερα ελκυστικά. Ανάγκες όπως επανόρθωση, αντιμετώπιση ραγάδων, επούλωση ουλών, φροντίδα σημαδιών από ατυχήματα ή ακμή σε συνδυασμό με βαθιά ενυδάτωση και καλλυντική περιποίηση καλύπτονται από έλαια που δε λείπουν από τα συρτάρια όσων εκτιμούν τις πατενταρισμένες συνθέσεις που χαρίζουν την ισχυρή τους δράση στην ευαίσθητη επιδερμίδα μας.

Μαλλιά

Τα μαλλιά είναι μια κατηγορία στην οποία άνθισε η πολυχρηστικότητα των καλλυντικών, καθώς τα λάδια μαλλιών ήταν από τα πρώτα προϊόντα που άρχισαν να συνδυάζουν την περιποιητική τους δράση και στο σώμα. Η κατηγορία των λαδιών για μαλλιά και σώμα είναι πλέον πολύ διαδεδομένη και οι γυναίκες τα τιμούν με την προτίμησή τους, καθώς τους προσφέρει την αξεπέραστη ευκολία να φροντίζουν τις άκρες των μαλλιών τους την ίδια στιγμή που φροντίζουν το σώμα τους. Πολλές φορές, τέτοιου είδους προϊόντα λειτουργούν υπέροχα και ως αρώματα για τα μαλλιά, κάνοντας την εφαρμογή μερικών μόνο σταγόνων μια πολυδιάστατη εμπειρία ομορφιάς. Τα dry shampoo είναι επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία, καθώς, εκτός του ότι φρεσκάρουν τα μαλλιά ενδιάμεσα από τα λουσίματα, απορροφώντας τη λιπαρότητα, χαρίζουν όγκο και δυνατότητα για διαμόρφωση με τα δάχτυλα και όλα αυτά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Μακιγιάζ

Ειδικά στο μακιγιάζ, η αγορά έχει να μας προτείνει υπέροχες λύσεις! Ανάμεσά μας κυκλοφορούν υπέροχα πολυχρηστικά προϊόντα, όπως είναι για παράδειγμα τα κονσίλερ “νέας γενιάς”. Τα κονσίλερ πλέον δεν δίνουν μόνο αποτέλεσμα φωτεινότητας κάτω από τα μάτια, αλλά μπορούν και προσφέρουν κάλυψη σε ατέλειες, κρύβουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες και κάνουν το απαραίτητο highlighiting σε σημεία, όπως οι κόγχες της μύτης και τα πλαϊνά των χειλιών. Επίσης, προϊόντα που προσφέρουν χρώμα σε περισσότερα από ένα σημεία, όπως είναι τα μάγουλα και τα χείλη ή και τα μάτια μαζί, δείχνουν να χαρίζουν πολύτιμη βοήθεια σε όλες τις γυναίκες που δε θέλουν να γεμίζουν το νεσεσέρ τους με άπειρα προϊόντα, ούτε να κουβαλούν μαζί τους πολλά όταν βγαίνουν έξω το βράδυ.