Beauty in a bag. Ποια καλλυντικά να έχουμε στην τσάντα μας;

Τα έχουμε πάντα μαζί μας, γι’ αυτό και πρέπει να είναι τα σωστά! Ποια είναι τα καλλυντικά που θα επιλέξουμε να έχουμε σταθερά στην τσάντα μας, από το πρωί στη δουλειά, μέχρι τη βραδινή έξοδο; 

γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη

Όσες γυναίκες έχουμε τη συνήθεια να κουβαλάμε μεγάλες τσάντες, το ξέρουμε καλά: εκεί μέσα μπορεί να βρει κανείς τα πάντα! Και ειδικά σε ό,τι αφορά τα καλλυντικά, έχει τύχει να βρούμε από το καλοκαιρινό μας bronzer που δεν το χρησιμοποιούμε πια, μέχρι το σκούρο μπορντό κραγιόν που ψάχναμε καιρό. Και παρόλο που ίσως αρχίζουμε να συνηθίζουμε αυτό το όμορφο «χάος», ήρθε η στιγμή να βάλουμε μια τάξη. Όχι μόνο για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και τακτική, αλλά και για να απαλλαγούμε από περιττό βάρος στους ώμους μας, επαναφέροντας στην καθημερινότητά μας την υγιεινή που αξίζει στο νεσεσέρ μας και πετώντας ό,τι δεν χρειάζεται να βρίσκεται μέσα σε αυτό. Ας ξεκινήσουμε!

Τι έχω ανάγκη;
Δεν ξέρει κανείς καλύτερα από εμάς τις ίδιες τι έχουμε ανάγκη κάθε μέρα. Απλώνοντας, λοιπόν, τα καλλυντικά που παίρνουμε μαζί μας κάθε μέρα, θα διαπιστώσουμε ότι ούτε τα μισά από αυτά δεν χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Αντιθέτως, απλώς τα κουβαλάμε και τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας όταν ψάχνουμε κάτι στην τσάντα μας. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Αξιολογούμε και πράττουμε!
Αν κάτι το έχουμε ανάγκη, επάξια επανατοποθετείται στο νεσεσέρ μας, αφού ελέγξουμε αν έχει λήξει ή αν είναι όσο καθαρό πρέπει. Αν είναι από αυτά που ίσως θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια στιγμή, τότε επιλέγουμε να το έχουμε μαζί στο νεσεσέρ της μεγάλης τσάντας μας, αλλά όχι στις πιο απογευματινές ή βραδινές μας τσάντες. Αν κάτι ξέρουμε ότι δεν θα το ξαναφορέσουμε ποτέ, το ανακυκλώνουμε ή το επιστρέφουμε στην εταιρεία, καθώς πολλές αγαπημένες μας μάρκες δέχονται πίσω τις συσκευασίες τους.
Αυτομάτως έχουμε θυμηθεί τα καλλυντικά μας, τα έχουμε επαναξιολογήσει και έχουμε ένα καθαρό νεσεσέρ. Ουφ, πόσο πιο ξαλαφρωμένες και οι τσάντες, και οι γυναικείες ψυχές…

Τα «απαραίτητα»
Οι beauty experts δεν μπορούν να γνωρίζουν την ανάγκη και την καθημερινότητα της καθεμιάς μας, ξέρουν όμως τι είναι απαραίτητο γενικά σε μια γυναίκα:
✓ Πρώτη στη λίστα είναι η πούδρα. Το φρεσκάρισμα μέσα στη μέρα είναι, τις περισσότερες φορές, ταυτισμένο με αυτό το προϊόν – και όχι άδικα, αφού με μερικές κινήσεις μπορεί να απομακρύνει τη γυαλάδα και να ανανεώσει την όψη της επιδερμίδας.
✓ Το foundation, αντιθέτως, δεν κρίνεται από τους ειδικούς τόσο απαραίτητο για μεταφορά, καθώς το πιο κοινό λάθος είναι να χρησιμοποιείται για ανανέωση μακιγιάζ που δεν μπορεί να υποστηρίξει τοπικά. Οπότε, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καταλήξουμε με δυσχρωμίες και μπαλώματα.
✓ Από την άλλη, ένα κονσίλερ είναι πάντα απαραίτητο, και αυτό δεν αφορά μόνο την περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά και τα πλαϊνά της μύτης και τη γραμμή πάνω από τα χείλια, που θα φωτίσουν άμεσα το πρόσωπο.
✓ Σκιές και ρουζ είναι πάντα χρήσιμα για ανανέωση ή για πιο έντονο μακιγιάζ από το γραφείο στο βραδινό ποτό. Παρόλα αυτά, καθώς οι πειραματισμοί είναι καλύτερο να γίνονται στο σπίτι, καλό είναι να κρατάμε στην τσάντα μια πιο σίγουρη λύση: γήινα χρώματα και αγαπημένες αποχρώσεις είναι πάντα πιο ασφαλείς και όμορφες επιλογές, που ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε look και μπορούν να μας ανανεώσουν χωρίς κινδύνους.
✓ Ένα super απαραίτητο προϊόν είναι ένα έντονο κραγιόν ή ένα μολύβι/eyeliner, αναλόγως με το στιλ που συνήθως επιλέγουμε όταν θέλουμε να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά μας.
✓ Η μάσκαρα, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται, δεν είναι απαραίτητη για το fresh-up, αφού αν έχουμε ήδη φορέσει το πρωί, έχει στεγνώσει στα βλέφαρά μας, δημιουργώντας ένα αφιλόξενο περιβάλλον για ανανέωση, με πιθανότερη εκδοχή τη δημιουργία κόμπων.
✓ Για τις λιπαρές επιδερμίδες ένα προϊόν που σώζει είναι τα blotters μύτης, που απομακρύνουν τη λιπαρότητα και διορθώνουν την εικόνα σε μια περιοχή που τονίζεται άσχημα από γυαλάδες, ειδικά όταν το ημίφως ενός βραδινού σκηνικού bar ή εστιατορίου έρθει στο προσκήνιο.
✓ Για μερικές γυναίκες η κρέμα χεριών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας. Οι ευκίνητες συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να δώσουν λύσεις και ανάσες δροσιάς στην ευαίσθητη επιδερμίδα μας.
✓ Άλλα μικρά απαραίτητα που… σώζουν σε έκτακτες καταστάσεις είναι ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια (σε όλες έχει τύχει να δούμε μια ατίθαση τρίχα στον καθρέφτη του αυτοκινήτου μας), μια λίμα για τα ατυχήματα στα νύχια, ένα mini dry shampoo για φρεσκάρισμα στις ρίζες μετά από μια μακρά ημέρα, και ένα ενυδατικό balm χειλιών για τις στιγμές που η αφυδάτωση στο σημείο χτυπάει την πόρτα χωρίς να την περιμένουμε.

Μέσα στην τσάντα
Για να συμπεριληφθούν όλα αυτά μέσα στην τσάντα με ασφάλεια, θα πρέπει να διαλέξουμε και το σωστό νεσεσέρ. Ένα μικρό, αλλά ευρύχωρο νεσεσέρ που θα μας φτιάχνει και τη διάθεση κάθε φορά, θα μπορέσει να κρατήσει τα απαραίτητα, χωρίς όμως να έχει άπλετο χώρο που θα μας οδηγήσει σε υπερβολές. Το ιδανικό θα ήταν να είναι και αδιάβροχο, όχι μόνο για να μη βραχούν τα καλλυντικά μας, αλλά και το αντίθετο, να μη λερωθούν όσα έχει η τσάντα από τυχόν διαρροές των προϊόντων μας.
Ιδανικό είναι να έχουμε επιλέξει προϊόντα που έχουν ενσωματωμένα βουρτσάκια στη συσκευασία, όπως οι πούδρες ή τα ρουζ, αλλιώς να έχουμε μαζί μας πινέλα ταξιδίου με ειδικά προστατευτικά, για να μη μολύνουν τις επιφάνειες εφαρμογής.
Στη βραδινή τσάντα, που ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος, θα πρέπει να κάνουμε προσεκτική επιλογή τού τι θα πάρουμε μαζί μας και να είναι σε τέτοια μορφή, ώστε να μη λερώσει το εσωτερικό της τσάντας μας. Το κραγιόν μας ή μια πούδρα με ενσωματωμένο σφουγγαράκι είναι συνήθως οι πιο σοφές και ασφαλείς επιλογές για να ανανεωθούμε σε ένα βραδινό event.
Σε γενικές γραμμές, τα προϊόντα και οι συσκευασίες ταξιδίου βολεύουν πάντα και σε κάθε τσάντα. Και παρότι χαρακτηρίζονται από τις εταιρείες καλλυντικών ως προϊόντα “travel”, στην πραγματικότητα αφορούν κάθε μετακίνηση και εξυπηρετούν τις beauty-on-the-go ανάγκες μας, ακόμη και μέσα στην πόλη. Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, το μικρό τους μέγεθος και τις ανταγωνιστικές τιμές με τις οποίες τα βρίσκουμε στην αγορά. Επιπλέον, συχνά είναι προτιμότερο να αγοράζουμε ένα τέτοιο προϊόν όταν θέλουμε να το γνωρίσουμε για πρώτη φορά, ενώ παράλληλα θα μπορεί να έρθει και μαζί μας παντού!

Extra tip: Μην ξεχνάμε το άρωμά μας! Αν υπάρχει σε δείγμα ή σε travel size, είναι πάντα προτιμότερο, καθώς με μερικές σταγόνες επαναφέρει την αρωματική μας ταυτότητα, μας ανανεώνει και κάνει τους γύρω μας να υποκύπτουν στη… γοητεία μας!Merc
Abbvie