Το τέλειο, καλοκαιρινό σου σώμα! | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Ομορφιά

Το τέλειο, καλοκαιρινό σου σώμα!

Η ώρα του μαγιό έφτασε και όσο και, αν δεν νιώθουμε έτοιμες για αυτό, υπάρχουν κάποια μυστικά που θα κάνουν το σώμα μας έτοιμο για καλοκαιρινές εξορμήσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή!

Αν κάτι μας δημιουργεί άγχος με την άφιξη του καλοκαιριού, δεν είναι σίγουρα το πόσο δείκτη προστασίας θα φορέσουμε ή ποια παραλία θα φιλοξενήσει τις διακοπές μας. Όλα αυτά είναι ευχάριστες διαδικασίες, που ανυπομονούμε να υποδεχτούμε στη ζωή μας. Ένα μόνο πράγμα μας απασχολεί, το οποίο για άλλη μια χρονιά δεν φροντίσαμε όσο νωρίς έπρεπε για να το βελτιώσουμε και αυτό είναι η εικόνα του σώματός μας. Κάθε γυναίκα, έχει τις δικές της ανησυχίες, όσο νέα και αν είναι, όσο αδύνατη και αν είναι. Κάθε σώμα έχει τα δικά του προβλήματα, ενώ πολλά από αυτά είναι κοινά για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του γυναικείου πληθυσμού, όπως είναι η κυτταρίτιδα ή οι ραγάδες. Το καλοκαίρι έφτασε και ό,τι προετοιμασία ήταν να γίνει έγινε. Αυτό που μένει τώρα είναι κινήσεις της τελευταίας στιγμής σε στοχευμένα προβλήματα, για να οδηγήσουν στο ιδανικό για κάθε γυναίκα καλοκαιρινό σώμα.

Κυτταρίτιδα, ο αιώνιος εχθρός

Το 92% των γυναικών, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει κυτταρίτιδα. Το ποσοστό αυτό αυτομάτως μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, ακόμα και αδύνατες γυναίκες, ακόμα και νέες κοπέλες συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα νούμερα και όντως η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις. Κληρονομικότητα, καθιστική ζωή, ορμονικά προβλήματα, ακατάστατη διατροφή και στρες οδηγούν σε αυτή την επιπόλαια στην όψη ανακατανομή του λίπους, που μοιάζει με τη φλούδα πορτοκαλιού. Η επίλυση αυτού του αιώνιου εχθρού της γυναικείας εικόνας θέλει σύστημα και οργάνωση, οπότε καμία λύση της τελευταίας στιγμής δεν μπορεί να υποσχεθεί εξαφάνιση των ανεπιθύμητων σημαδιών της. Μια εκτάκτου ανάγκης στρατηγική, όμως, μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της και να μας βγάλει με περισσότερη αυτοπεποίθηση στην παραλία. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει άμεση αλλαγή της διατροφής: Η ολική παύση της ζάχαρης, μείωση του αλατιού και του αλκοόλ έχει πολύ άμεσα αποτελέσματα, καθώς το σώμα ξεπρήζεται και τα πρώτα σημάδια της αποτοξίνωσής του είναι άμεσα εμφανή. Το ίδιο ισχύει και για διακοπή του καπνίσματος και την είσοδο της άσκησης στη ζωή μας. Μια καθημερινότητα χωρίς επιπόλαιες τροφές και σνακ, αλλά με πολλά φρούτα και λαχανικά και 3-4 φορές την εβδομάδα γρήγορο περπάτημα ή, ιδανικότερα, τρέξιμο σε συνδυασμό με ασκήσεις ενδυνάμωσης θα δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα βελτίωσης. Σε αυτό είναι απαραίτητο να προσθέσουμε και την καλλυντική φροντίδα, με πρώτο βήμα τη σωστή απολέπιση που θα βελτιώσει την όψη του δέρματος και θα βοηθήσει τις καλλυντικές ουσίες των αντικυτταριτιδικών θεραπειών να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα. Κρέμες, οροί ή τζελ με βασικό παράγοντα την καφεΐνη θα δράσουν στοχευμένα στο πρόβλημα και αν χρησιμοποιούνται τακτικά, δύο φορές την ημέρα μετά το ντους και με παράλληλο μασάζ με ανοδικές κυκλικές κινήσεις, τότε θα έχουμε σίγουρα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να είμαστε, όσο το δυνατόν πιο όμορφες περπατώντας στην παραλία.

Ραγάδες, ο σκληρός αντίπαλος

Αν η κυτταρίτιδα είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για τις γυναίκες, οι ραγάδες είναι ακόμα δυσκολότερο. Ουσιαστικά πρόκειται για τραυματισμό του δέρματος, που δεν αποκαθίσταται ποτέ εντελώς, μόνο βελτιώνεται με την κατάλληλη καλλυντική φροντίδα και πολλές φορές με επεμβατικές μεθόδους. Η αγορά έχει πλέον αρκετά προϊόντα βελτίωσης της όψης των ραγάδων, αλλά και πρόληψης, δείχνοντας ότι πρόκειται για ένα “παιχνίδι” που δεν είναι τόσο χαμένο και αξίζει να “ποντάρουμε” σε αυτό. Σημαντική είναι η καθημερινή φροντίδα των επίμαχων περιοχών, όσο και η υγιής απώλεια ή αύξηση βάρους, καθώς πρόκειται για μια από τις νούμερο ένα αιτίες που προκαλούν στην επιδερμίδα την εμφάνιση των ραγάδων ως αντίδραση στην απότομη αλλαγή. Γι’ αυτό, αν θέλουμε να χάσουμε γρήγορα κιλά όσο είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού, πρέπει να σκεφτούμε πρώτον ότι αυτό δεν είναι υγιές και αποτελεσματικό και δεύτερον ότι απειλούμαστε με την εμφάνιση νέων ραγάδων.

Τέλος στην ξηρότητα

Καταπιανόμαστε με τα έντονα προβλήματα του δέρματός μας που δύσκολα βρίσκουν την αναμενόμενη λύση και ξεχνάμε να λύσουμε κάποια εξίσου βασικά, αλλά εύκολα. Η ξηρότητα είναι ένα από αυτά και πολλές φορές στερεί την ομορφιά του σώματός μας, χωρίς να έχουμε αντιληφθεί ότι φταίει και εκείνη για αυτό. Η έλλειψη σημασίας στην ενυδάτωση είναι άμεσα εμφανής στην εικόνα της επιδερμίδας μας. Μια ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι υγιής, λαμπερή και δείχνει πολύ πιο όμορφη, ακόμα και αν και εκείνη υποφέρει από κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος, ραγάδες και άλλα. Είναι απαραίτητο να ενυδατώνουμε καθημερινά το δέρμα μας, αφού βγούμε από το μπάνιο, αλλά και σε στιγμές που απλώς νιώθουμε την ανάγκη να το ξεδιψάσουμε. Η αγορά είναι εμπλουτισμένη με προϊόντα για κάθε τύπο δέρματος και σε κάθε μορφή για να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα. Η επιδερμίδα που δεν διψάει, δείχνει υπέροχη κάτω από το καλοκαιρινό ήλιο, είναι πιο ελαστική και όμορφη. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία να αφήσουμε αυτά τα προνόμια εκτός της δικής μας εικόνας, ειδικά αν είναι τόσο απλό να τα αποκτήσουμε.

Καλοκαιρινά tips για τέλειο σώμα:

  • Το καλοκαίρι διψάμε πολύ και αυτή είναι η ιδανική αφορμή για να πιούμε περισσότερο νερό, που κάνει τόσο καλό στον οργανισμό και στο σώμα μας. Μην πέσετε στην παγίδα να πιείτε αναψυκτικό για να ξεδιψάσετε, όταν μπορείτε να φτάσετε και να ξεπεράσετε την ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα.
  • Κάντε καλοκαιρινά σπορ, ακόμα και αν για εσάς το να περπατήσετε στην παραλία είναι ένα είδος αθλήματος! Περπατήστε, τρέξετε με τα παιδιά, παίξτε ρακέτες και βόλεϊ. Το σώμα απαντάει άμεσα στην άσκηση και μέρα με τη μέρα αυτό θα το κάνει πιο ελκυστικό, αλλά και θα σας απαλλάξει από τις έξτρα θερμίδες του παγωτού που θα φάτε μετά την παραλία.
  • Φορέστε αντηλιακό σώματος με παράλληλες δράσεις. Αν το αντηλιακό σας είναι και πολύ ενυδατικό, τότε έχετε καλύψει δύο ανάγκες ταυτόχρονα.
  • Αν δεν προλάβατε να κάνετε την απολέπισή σας, ξαπλώστε κοντά στο κύμα και εκμεταλλευτείτε την άμμο, κάνοντας με τη βοήθεια της θάλασσας και των κόκκων άμμου μια πρόχειρη παρά θιν’ αλός απολέπιση!
  • Παρακολουθήστε το σώμα σας. Όσο ακολουθείτε τα παραπάνω θα βλέπετε σημάδια βελτίωσης που θα σας συναρπάζουν. Και όσο τα παρατηρείτε, τ όσο θα συνεχίζετε να κάνετε όλα όσα σας κάνουν καλό μέχρι που κάποια στιγμή θα σας γίνουν τρόπος ζωής χωρίς να το καταλάβετε!

Tης Αρτέμιδας Καράγιαννη