Μυστήριο 64_Print Your City: Ένα εργαστήριο Ανακύκλωσης Πλαστικού εντός της βιομηχανικής εγκατάστασης του ΤΙΤΑΝ | Trend - planbemag.gr
Plan Be Mag
Trend

Μυστήριο 64_Print Your City: Ένα εργαστήριο Ανακύκλωσης Πλαστικού εντός της βιομηχανικής εγκατάστασης του ΤΙΤΑΝ

Ένα πρωτοποριακό εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ελευσίνας, από τις 10 Μαΐου έως τις 3 Ιουλίου του 2022.

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με την ομάδα The New Raw, διοργανώνουν το Μυστήριο 64_Print Your City, ένα εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης.

To Print Your City εξερευνά τη σχέση της τρισδιάστατης εκτύπωσης με την ανακύκλωση πλαστικού, μέσα από τη δημιουργία πρωτότυπων αντικειμένων. Πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία ενός Εργαστηρίου Ανακύκλωσης Πλαστικού, το οποίο περιλαμβάνει μηχανήματα διαχωρισμού και κατεργασίας πλαστικού, αλλά και έναν ρομποτικό βραχίονα τρισδιάστατης εκτύπωσης. Επιπλέον, μέσα στο εργαστήριο, η ομάδα του έργου σχεδιάζει και υλοποιεί ένα Κέντρο Εμπειρίας, δηλαδή έναν χώρο ενημέρωσης σχετικά με τη μετάβαση από την ανακύκλωση στην τρισδιάστατη εκτύπωση.

Οι επισκέπτες του εργαστηρίου έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο τα πλαστικά απορρίμματα μπορούν να μετατραπούν σε νέα πρώτη ύλη και να αποκτήσουν δεύτερη ή και τρίτη ζωή, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το 3D Printing. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή 3D εκτύπωσης να τυπώνει ζωντανά τα αντικείμενα από ανακυκλωμένο πλαστικό. Τα αντικείμενα αυτά είναι χρηστικά και αποκτούν έναν νέο κύκλο ζωής, καθώς θα τοποθετηθούν στην πόλη της Ελευσίνας, στο πλαίσιο της δράσης Print Your City.

Το Εργαστήριο λαμβάνει χώρα μέσα στη βιομηχανική εγκατάσταση του ΤΙΤΑΝ, και συγκεκριμένα στο ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS, αποτελώντας την πρώτη δράση της θεματικής εφαρμοσμένης καινοτομίας με τίτλο Fabricated Worlds. Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιούνται δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με έμφαση στην κυκλική οικονομία, το περιβάλλον, τη συν-δημιουργία και τις Νέες Τεχνολογίες. Ο χώρος είναι μία ευγενική παραχώρηση του ΤΙΤΑΝ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τι ανακυκλώνουμε:

Πλαστικά απορρίμματα -πλυμένα και καθαρά, ώστε να μπορούν να υποστούν επεξεργασία- τύπου PP (5) – Πολυπροπυλένιο και HDPE (2) – Πολυαιθυλένιο (Υψηλής Πυκνότητας). Το PP το συναντά κανείς στις συσκευασίες γιαουρτιών και σαμπουάν, ενώ από HDPE είναι κυρίως τα καπάκια μπουκαλιών. Ένας εύκολος τρόπος να τα διαχωρίσει κανείς είναι και από το νούμερο που αναφέρεται στις πλαστικές συσκευασίες: PP (5) και HDPE (2).

Αναζητούμε λοιπόν αυτά τα σήματα:

Συλλογή πλαστικών γίνεται:

Στους καφέ κάδους με την ειδική σήμανση στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας και έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ (Σωτηρίου Γκιόκα και Τζαφέρη).

Φωτογραφίες: John Stathis

INFO
Mystery 64_Print your city | 64_Εκτυπώνουμε την πόλη μας
Διάρκεια λειτουργίας: 10/05/2022 – 03/07/2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη 9:30-17:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:30-14:30
Online κρατήσεις για ξενάγηση του κοινού: https://form.jotform.com/221253777517359
Κρατήσεις για ξενάγηση σε σχολεία: innovationlab@2023eleusis.eu
Διάρκεια ξενάγησης: 45 λεπτά
Μέγιστος αριθμός επισκεπτών ανά ξενάγηση: 35 άτομα
Πληροφορίες: 6958458342
Διεύθυνση: ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS (Σωτηρίου Γκιόκα και Τζαφέρη)
Ελευσίνα 19200 (εντός βιομηχανικής εγκατάστασης ΤΙΤΑΝ)
Είσοδος ελεύθερη

2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Website: 2023eleusis.eu
Facebook: facebook.com/2023eleusis.eu
Instagram: instagram.com/2023eleusis
YouTube: youtube.com/c/2023Eleusis
E-mail: info@2023eleusis.eu
#2023Eleusis #MysteriesOfTransition #Mystery_64 #PrintYourCity