Το Μενού του μήνα

dalianis
O chef Δημήτρης Δαλιάνης προτείνει ένα ολοκληρωμένο μενού κάθε μήνα για όσους θέλουν να εντυπωσιάζουν με τις μαγειρικές τους δημιουργίες και να κάνουν τους καλεσμένους τους να γλείφουν τα δάκτυλά τους. Δέστε τις ποδιές σας και… καλή επιτυχία!




Σαλάτα με πλιγούρι

Σαλάτα με πλιγούρι

Υλικά 4 άτομα
150 γρ. ρόκα baby
2 ντομάτες
1 κολοκύθι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 μελιτζάνα
ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση
Σκεπάζουμε το κουσκούς με κρύο νερό και αφήνουμε να μουλιάσει για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, πιέζοντας να φύγει το επιπλέον νερό. Τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τις ντομάτες και τις σταφίδες στο κουσκούς με τα ψιλοκομμένα αρωματικά και τα μπαχαρικά για γεύση. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το λάδι.


Πένες με κοτόπουλο, πιπεριές, ντοματίνια και κρέμα μουστάρδας

Πένες με κοτόπουλο, πιπεριές, ντοματίνια και κρέμα μουστάρδας

Υλικά
500 γρ. πένες
1 κρεμμύδι
500 γρ. κοτόπουλο
1 πιπεριά πράσινη
7-8 ντοματίνια
150 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, απαλή
αλάτι και πιπέρι
250 ml ζωμός κότας

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια για 5-6 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε μικρούς κύβους το κρεμμύδι, την πιπεριά και το κοτόπουλο.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Μετά προσθέτουμε τον ζωμό, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμα. Στο τέλος ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.


Μους σοκολάτας

Μους σοκολάτας

Υλικά
130 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μικρό εσπρέσο (2 κουταλιές της σούπας)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 αυγά, χωρισμένα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
100 γρ. φράουλες
200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την κρατάμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, μαζί με τη ζάχαρη.
Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τον εσπρέσο, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και τότε ανακατεύουμε μαζί και τους κρόκους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή κρέμα, μετά τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε πάντα απαλά με σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και τελευταία τη σαντιγί.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. Γαρνίρουμε με επιπλέον κρέμα σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας και φρέσκες φράουλες.



Abbvie