Τα Μπαλέτα Béjart στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

Τα Μπαλέτα Béjart στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου

Τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης έρχονται στο Ηρώδειο για δυο μοναδικές παραστάσεις. Δυο χορογραφίες «σταθμοί» του Maurice Béjart, οι «7 Ελληνικοί Χοροί», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, και το περίφημο «Boléro», με την αξεπέραστη μουσική του Maurice Ravel αποθεώνουν την τέχνη του μπαλέτου. Η χορογραφία του βραβευμένου Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Béjart, Gil Roman, με τίτλο «Tous les hommes presque toujours s’ imaginent», αποδεικνύει το ταλέντο και το υψηλό του καλλιτεχνικό επίπεδο.

Από την αρχή τους το 1987, τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης αποτελούν σημείο αναφοράς στο χορό. Με βάση το όραμα του ιδρυτή τους, περιοδεύουν ανά τον κόσμο και συστήνουν το μπαλέτο σε ευρύτερο κοινό. Ένα από τα πλέον διάσημα μπαλέτα που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, με το υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής ματιάς και άρτιας τεχνικής, έρχεται στο Ηρώδειο με ένα ensemble 60 χορευτών!

mpaleta-bejart2

«7 Ελληνικοί Χοροί»: Maurice Bejart/Μίκης Θεοδωράκης
Αυθεντικά ελληνικά “βήματα” ενσωματωμένα στη χορογραφία του Béjart φέρνουν στο μυαλό το άρωμα και το χρώμα της Ελλάδας. Ο ένθερμος φιλέλληνας Maurice Béjart, γοητευμένος από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, οργάνωσε με μαθηματική ακρίβεια τη χορογραφία του εξυμνώντας την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε τη σύμπραξη δυο κολοσσών της τέχνης για πρώτη φορά στο Ηρώδειο.

«Tous les hommes presque toujours s’ imaginent»: Gil Roman/John Zorh
Ο Gil Roman βυθίζεται σε ένα πλήθος συνθέσεων του σύμπαντος που έχει δημιουργήσει ο λαμπρός Αμερικανός πολυ-οργανίστας John Zorn, το οποίο έχει εξερευνήσει από το 1990 έως το 2017. Βήμα-βήμα, με μια κίνηση, μια πόζα, o Gil Roman πηγαίνει τους χορευτές του πέρα από τους τοίχους.

mpaleta-bejart3

«Boléro»: Maurice Bejart/ Maurice Ravel
Το δημοφιλές μουσικό έργο του Γάλλου συνθέτη Μωρίς Ραβέλ (1875-1937), γράφτηκε για μπαλέτο το 1928. Ο Maurice Béjart δημιούργησε τη χορογραφία στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο του 1961 δίνοντας τον κεντρικό ρόλο της “Μελωδίας” σε μια χορεύτρια και στη συνέχεια σ’ έναν χορευτή. Ο “Ρυθμός” ερμηνεύεται από μια ομάδα χορευτών. Ερμηνευμένο και αγαπημένο σε όλο τον κόσμο για πάνω από μισό αιώνα, το Boléro είναι η απόλυτη χορογραφία. Μεταξύ άλλων την έχουν ερμηνεύσει οι κορυφαίοι σολίστ Maya Plisetskaya, Sylvie Guillem και Jorge Donn.

INFO
Κυριακή 15 & Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 100 €, A Ζώνη: 85 €, Β Ζώνη: 65 €, Γ Ζώνη: 50 €
Άνω Διάζωμα: 35 € / Φοιτητικά-ανέργων: 25 €
Προπώληση: www.viva.gr, www.artinfo.gr, 210 9213310