Το “four no reason” της New_ton Company επιστρέφει στο Θέατρο Άλφα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης την προηγούμενη θεατρική περίοδο, η μεγάλη επιτυχία της Νάντιας Παλαιολόγου “four no reason” επιστρέφει στο Θέατρο Άλφα για δύο τελευταίες παραστάσεις.

Η Νάντια Παλαιολόγου, σταθερή συνεργάτιδα του θεάτρου Άλφα, παρουσιάζει την ολοκληρωμένη εκδοχή της νέας performance της ομάδας της New_ton Company, με τίτλο “four no reason”. Πρόκειται για ένα εικαστικό/χορευτικό δρώμενο, το οποίο βασίζεται σε στοιχεία από το συνολικό έργο του Magritte, αλλά και από την προσωπική του ζωή, σε μια προσπάθεια να ανατραπούν στερεότυπες ματιές με τις οποίες αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.
Τέσσερις φιγούρες επεξεργάζονται και αφήνονται στις εμπειρίες νέων συσχετισμών ανάμεσα στον ανύπαρκτο λόγο και τα αντικείμενα, τις ανθρώπινες σχέσεις ως ρεαλιστική πραγματικότητα ή ονειρική περιπλάνηση, αφήνοντας ερωτηματικό σχετικά με το τι τελικά είναι πραγματικό.
Ο άχρονος χρόνος, η άφυλη σχέση, η ορατότητα του αόρατου, ο χώρος του κενού και η έννοια του μη-πραγματικού είναι βασικά στοιχεία του έργου του Magritte που δανείζεται το “four no reason” για να δημιουργήσει ένα φαντασιακό σκηνικό, προκαλώντας τον θεατή να δει αν πίσω από τον καθρέφτη ή πίσω από έναν πίνακα βρίσκεται η ίδια εικόνα που βλέπει από μπροστά.
Η πρώτη εκδοχή του “four no reason” επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ Rabbitlab 1.0 και παρουσιάστηκε στο Θέατρο Rabbithole τον Ιούνιο του 2017, ως “work in progress”. Toν Νοέμβριο του 2018 παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στo πλαίσιo του προγράμματος «Ανοιχτές Πόρτες».
Στο Θέατρο Άλφα παρουσιάστηκε τη θεατρική περίοδο 2018-2019, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

four-no-reason2

Δύο τελευταίες παραστάσεις:
Πέμπτη 30/01, στις 21:00
Σάββατο 01/02, στις 21:00 

Συντελεστές:
Σύλληψη/χορογραφία/σκηνοθεσία: Νάντια Παλαιολόγου
Ερμηνεύουν: Χαρά Βάκρινου, Νάντια Παλαιολόγου, Ελπίδα Σπύρου, Χρήστος Τζιάτζιος
Sound Design: The little thieves Μάριος Κλεφτάκης – Βασίλης Κλεφτάκης
Trailer παράστασης: Σοφοκλής Μπιμπής

ΙNFO
“four no reason”
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και Σάββατο 1 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210-5221444, 697-3701528, 6970-282888
Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό και 7 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, συνταξιούχων, ατέλειες)
Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου

Θέατρο Άλφα
Πατησίων 37 και Στουρνάρη 51, Αθήνα
Τηλέφωνο Ταμείου: 210 5238742
Ε-mail: alfa@alfatheater.gr