«Ψύλλοι στ’ αυτιά», στο Θέατρο Μουσούρη

Η απολαυστική και σουρεαλιστική κωμωδία «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του μετρ της φάρσας Ζωρζ Φεντώ, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Γαλλικής Δραματουργίας, ανεβαίνει στο Θέατρο Μουσούρη, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το έργο γράφτηκε το 1907 και αποτελεί έως και σήμερα ορόσημο της Belle Époque, ενώ παραμένει απόλυτα διαχρονικό, παρουσιάζοντας χαρακτήρες και καταστάσεις που διαπερνούν τον χρόνο και έρχονται στο σήμερα, αναγνωρίσιμοι και οικείοι στην εποχή και την καθημερινότητά μας!
Μια παρεξήγηση ξεσπά ανάμεσα σε ανθρώπους που ανήκουν στην υψηλή τάξη του Παρισιού του 1900: Ήταν να μην της μπουν «ψύλλοι στ’ αυτιά»! Η αιτία; Ένα δέμα με τιράντες που καταφθάνει από γνωστό ξενοδοχείο της εποχής με “ιδιαίτερη” φήμη.
Κάπως έτσι αναμειγνύεται η υψηλή κοινωνία με εκείνη της “παρακμής”, κάνοντας προφανές το γεγονός ότι τίποτα δεν διαφοροποιεί τις δυο τάξεις, όσον αφορά τα ζητήματα που τις απασχολούν…
Πού καταλήγει άραγε αυτή η φάρσα που μπερδεύει τις τάξεις των ανθρώπων; Η απάντηση στη σκηνή του Θεάτρου Μουσούρη!

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Θανάσης Ευθυμιάδης, Φαίη Ξυλά, Μυρτώ Αλικάκη,
Θοδωρής Κατσαφάδος, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Σταύρος Σβήγκος, Θανάσης Πατριαρχέας κ.ά. 

INFO
Θέατρο Μουσούρη
Καρύτση 7, Πλατεία Καρύτση
Παραστάσεις: Τετάρτη: 19.15, Πέμπτη-Παρασκευή: 21.00, Σάββατο (λαϊκή απογευματινή): 18.00, Σάββατο (βραδινή): 21.15, Κυριακή: 19.15
Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη και Πέμπτη: 20 €, 14 € (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών), 10 € (ανέργων) / Παρασκευή: 20 €, 14 € (φοιτητικό) / Σάββατο: 22 € (βραδινή Σαββάτου), 17 € (λαϊκή απογευματινή), 14 € (φοιτητικό απογευματινής Σαββάτου) / Κυριακή: 20 €, 14 € (φοιτητικό)