«Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ» στο Εθνικό Θέατρο, στο REX | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

«Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ» στο Εθνικό Θέατρο, στο REX

«Ο Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ» είναι μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη. Ο Άγγελος Τριανταφύλλου, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο και με αφετηρία το λιμπρέτο του Γιάννη Αστερή δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό ανοίκειο σύμπαν, φτιαγμένο με υλικά φθαρτά. Ένα σύμπαν ανυπόφορα οικείο και την ίδια στιγμή παράδοξα ανοίκειο.

Planbe teamPlanbe team

«Ο Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ» είναι μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη. Ο Άγγελος Τριανταφύλλου, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο και με αφετηρία το λιμπρέτο του Γιάννη Αστερή δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό ανοίκειο σύμπαν, φτιαγμένο με υλικά φθαρτά. Ένα σύμπαν ανυπόφορα οικείο και την ίδια στιγμή παράδοξα ανοίκειο.

Στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» επιτελείται το πολυπόθητο θαύμα. Ο Απόστολος Παύλου, ο διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, με τη συνεργασία γιατρών και νοσηλευτών, αιχμαλωτίζουν τον Θάνατο. Αυτή η αναπάντεχη νίκη της ζωής θα πυροδοτήσει μια σειρά αλλόκοτων γεγονότων που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής: τα παράθυρα τραγουδούν, τα ιατρικά γάντια γεμίζουν άγνωστους μύκητες, τα ασανσέρ δεν λειτουργούν, ενώ φαίνεται να μην έχουν καμία βλάβη. Ασθενείς συνέρχονται, ενώ οι θάλαμοι και οι διάδρομοι πλημμυρίζουν από μουσική. Ώσπου όλοι συνειδητοποιούν την απόλυτη ματαιότητα του εγχειρήματός τους.

Οι ‘κάτοικοι’ ενός νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί, τραγουδούν για όσους έχουν ήδη φύγει, αλλά και για όσους επιθυμούν να αποχαιρετήσουν. Η κατάλυση του Θανάτου δεν θα φέρει τον Ευ-αγγελισμό. Το καλό άγγελμα θα έρθει μόνο όταν ο Θάνατος ελευθερωθεί από το χάδι μιας γυναίκας… γιατί «ο κύκλος της ζωής είναι φτιαγμένος με σοφία. Ο κύκλος της ζωής οφείλει να ολοκληρωθεί», όπως επισημαίνουν οι σκηνοθέτες της παράστασης.

Οι δύο δημιουργοί κοιτάζουν με λοξή ματιά πρακτικές και τεχνικές του μιούζικαλ, διευρύνοντας τα όρια και προεκτείνοντας τις προοπτικές του. Ένας σπουδαίος θίασος 21 ηθοποιών συμμετέχουν σε μια μουσική παράσταση εγκώμιο στη ζωή, που λόγω της αναπόφευκτης περατότητάς της, είναι τόσο γοητευτική και πολύτιμη. Η πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και τα τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής από καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές/στριες, συνθέτουν μια πολυφωνική μουσική αφήγηση σε ένα θέαμα που ο θάνατος δεν είναι το  τέλος, αλλά μια αφετηρία αναγέννησης.

Δείτε το τρέιλερ:

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία, μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταυρόπουλος

Λιμπρέτο: Γιάννης Αστερής

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Κίνηση: Αμάλια Μπένετ

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βίντεο, συνεργάτης σκηνοθέτης: Ορέστης Σταυρόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Δραματολόγος παράστασης: Εύα Σαραγά

Βοηθός σκηνοθετών: Γιώργος Μπραουδάκης

Βοηθός χορογράφου: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου

Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Ζούλια

Βοηθός ενδυματολόγου: Αλεξάνδρα-Αναστασία Φτούλη

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Λητώ Αμπατζή, Χάρης Ανδριανός*, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γκιόκας, Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ερατώ Καραθανάση, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ελένη Κοκκίδου, Μάριος Κρητικόπουλος, Χρήστος Λούλης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Λυγερή Μητροπούλου, Θεοδώρα Μπάκα*, Βασίλης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Έλλη Πασπαλά, Φοίβος Ριμένας, Γιάννης Σαμψαλάκης

Guests: Νατάσσα Μποφίλιου*, Μάρθα Φριντζήλα*

Μουσικοί επί σκηνής: Ανδρέας Γυφτάκης, Σοφία Ευκλείδου, Bασίλης Mαντζούκης, Γιώργος Πούλιος, Αλέξης Στενάκης, Δημήτρης Τίγκας

* Ο Χάρης Ανδριανός θα συμμετέχει από 22/11/2023 έως 21/01/2024

* Η Θεοδώρα Μπάκα θα συμμετέχει από 8/11/2023 έως 19/11/2023

* Η Νατάσσα Μποφίλιου θα συμμετέχει από 8/11/2023 έως 03/12/2023

* Η Μάρθα Φριντζήλα θα συμμετέχει από 4/12/2023 έως 21/01/2024

Φωτογράφος παράστασης: Χρήστος Συμεωνίδης

Βίντεο παράστασης: Ορέστης Σταυρόπουλος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη στις 19:00
Πέμπτη, Παρασκευή στις 20:30
Σάββατο στις 17:30 και 20:30
Κυριακή στις 19:00

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr και στο 210-7234567 (με χρήση πιστωτικής – χρεωστικής κάρτας)