«Ημέρες με τη Φωτογραφία στην Ελευσίνα»: Παράταση έως τις 7 Ιανουαρίου, με νέο ωράριο | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

«Ημέρες με τη Φωτογραφία στην Ελευσίνα»: Παράταση έως τις 7 Ιανουαρίου, με νέο ωράριο

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας διοργάνωσε με επιτυχία από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου τις πολυθεματικές δράσεις «ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ» στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας. Η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στην εννοιολογική σκηνοθετημένη φωτογραφία “Conceptual Art”, στην οποία ο φωτογράφος σκηνοθετεί μια εικόνα παράσταση, συνήθως με αλληγορικό ή εννοιολογικό χαρακτήρα. Λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας, η διάρκεια παρατάθηκε μέχρι και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, με νέο ωράριο καθημερινά 12:00-20:00.

Planbe teamPlanbe team

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας διοργάνωσε με επιτυχία από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου τις πολυθεματικές δράσεις «ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ» στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας. Η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στην εννοιολογική σκηνοθετημένη φωτογραφία “Conceptual Art”, στην οποία ο φωτογράφος σκηνοθετεί μια εικόνα παράσταση, συνήθως με αλληγορικό ή εννοιολογικό χαρακτήρα. Λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας, η διάρκεια παρατάθηκε μέχρι και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, με νέο ωράριο καθημερινά 12:00-20:00.

Ο βασικός πυρήνας των ημερών φωτογραφίας στην Ελευσίνα περιλαμβάνει δύο ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας σε εισήγηση και επιμέλεια της Υπατίας Κορνάρου:

 • Η κεντρική έκθεση, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του παλαιού Δημαρχείου Ελευσίνας, έχει προκύψει από τις δημιουργίες των μελών της λέσχης που είχαν συμμετάσχει στο φετινό φωτογραφικό σεμινάριο με θεματική την “Conceptual Art φωτογραφία”.
 • Στη μικρή αίθουσα προβάλλεται η πολυμεσική παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας.

Παράλληλα στο ισόγειο του κτιρίου, φιλοξενούνται τα επιλεγμένα φωτογραφικά κάδρα που προέκυψαν από το workshop “Το ταξίδι να είναι η πραγματικότητα”. Στο συγκεκριμένο φωτογραφικό εργαστήριο έλαβαν μέρος οι ομάδες: Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας, Φωτογραφική Λέσχη Σαλαμίνας “Φωτομέτρηση” και η Ομάδα Νέων Ελευσίνας Cultterra.

 

Σταυριανού Πόπη

Συμμετέχουν επίσης με την εικαστική εγκατάσταση, σύνθεση φωτογραφιών με τίτλο “Μυστικότητες”, φοιτητές της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και σχεδιασμού αντικειμένων.

Στόχος των πολυθεματικών δράσεων είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε η τέχνη της φωτογραφίας να συναντηθεί και να συνομιλήσει με άλλες τέχνες.

«Ημέρες με τη Φωτογραφία στην Ελευσίνα»INFO

Παράταση έως 7 Ιανουαρίου 2024

Καθημερινά 12:00 – 20:00

Κλειστά την 1η Ιανουαρίου

Τοποθεσία: Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας (Πεζόδρομος Νικολαΐδου)

Είσοδος ελεύθερη 

Ελένη Αλιφέρη

Συνοπτικά οι δράσεις

 • Μεγάλη αίθουσα – 1ος όροφος

Έκθεση φωτογραφίας: “Conceptual Art Photography” 11 μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Ελευσίνας

 • Μικρή αίθουσα – 1ος όροφος

Βίντεο Προβολή: Πολυμεσική παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας “Conceptual Art Photography”

 • Αίθουσα – ισόγειο

Υπατία Κορνάρου

Παράλληλες Δράσεις:

“Το ταξίδι να είναι η πραγματικότητα” – Φωτογραφίες workshop “Conceptual Art”, συλλογικό έργο 25 μελών των ομάδων: της Φωτογραφικής Λέσχης Ελευσίνας, της Φωτογραφικής Λέσχης Σαλαμίνας “Φωτομέτρηση” και της Ομάδας Νέων Ελευσίνας Cultterra.

“Μυστικότητες” – Εικαστική εγκατάσταση, σύνθεση φωτογραφιών τριών φοιτητών αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και σχεδιασμού αντικειμένων.

 • Επιμέλεια έκθεσης, ιδέα-σκηνοθεσία και εννοιολογική οπτική αφήγηση του workshop, σκηνοθεσία βίντεο: Υπατία Κορνάρου (φωτογράφος)
 • Κάμερα – Μοντάζ: Χάρης Καρούτσος (videographer, drone operator, video editor), Υπατία Κορνάρου (φωτογράφος)
 • Συμμετέχοντες στην έκθεση φωτογραφίας “Conceptual Art Photography”:

Ελένη Αλιφέρη, Ελισσάβετ Ευσταθίου, Σταύρος Καμμάς, Κώστας Καριεντίδης, Εύη Κοπελιά, Υπατία Κορνάρου, Ελένη Λιούλη, Μαρία Παναρίτη, Ιφιγένεια Σάκκου, Πόπη Σταυριανού, Γιώργος Χριστογεωργάκης

Γιώργος Χριστογεωργάκης

 • Συμμετέχουν με φωτογραφίες τους από το workshop «Το ταξίδι να είναι η πραγματικότητα»:
  Μαρία Αγγελή, Δήμητρα Αμβροσιάτου, Βανέσσα Γκλάβα, Νικολέττα Γρανίτσα, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Μαριάννα Ζερβογιώργη, Δημήτρης Καλημέρης, Νεκταρία Κοντολιού, Υπατία Κορνάρου, Κώστας Λαγός, Ιωάννα Λώλου, Καίτη Μαργέλου, Άγγελος Μπαλλία, Κατερίνα Μπέγια, Μαρία Μπεμπένη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αχιλλέας Παπαθανασίου, Πάνος Παπασωτηρίου, Φραντς Πότσι, Γιώργο Πρίφτι, Βίκυ Σουσούνη, Βαγγέλης Τζανόπουλος, Βασίλης Φραγκιαδάκης, Όλγα Χαριτίδου, Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου
 • Ομάδες που συμμετέχουν στο workshop:

Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας, Φωτογραφική Λέσχη Σαλαμίνας “Φωτομέτρηση”, Ομάδα Νέων Ελευσίνας Cultterra

 • Φωτογραφιζόμενοι καλλιτέχνες στο workshop:

Ζωή Σίγαλου (ηθοποιός), Katerina Yue Wu (μοντέλο), Χρήστος Καπενής (ηθοποιός, performer)

 • Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εικαστική εγκατάσταση:

Δανάη Ανδρώνη (interior architecture), Οδυσσέας Νέζης (interior, object art graphic designer), Πάρης Φακίνος (interior architecture)

Νικολέττα Γρανίτσα

Διοργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής:

Γιάννης Τσιατσιάνης, Βούλα Ανδρώνη, Ελισσάβετ Ευσταθίου

Διοργάνωση:

Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας

Website: photoclubelefsina.gr

Facebook: Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας

Instagram: photoclub_elefsina

YouTube: Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας

Τηλέφωνο: 6955 28 48 59

Αχιλλέας Παπαθανασίου

Με την οικονομική υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ελευσίνας, με την υποστήριξη της 2023 Έλευσις Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης